Onderdeel van Blogs4TravelAlle sites
  • Volg Gardameer.nl

Valeggio sul Mincio

De "Città d'Arte", de stad van de kunst van het Gardameer!

Ten zuiden van het Gardameeer, op de grens van de twee regio’s Lombardije en Veneto, ligt Valeggio sul Mincio. De rivier de Mincio doorkruist het stadje van noord naar zuid. De vallei van de Mincio is een van de meest groene gebieden ten zuiden van het Gardameer. Valeggio is van oudsher een bloeiende landbouwregio met vele bekende wijnhuizen.

Informatie over Valeggio sul Mincio

Daarnaast heeft Valeggio sul Mincio zich ontwikkeld tot geliefde toeristische bestemming voor bezoekers, die de natuurlijke schoonheid van de omgeving bewonderen. Op enkele minuten afstand van de kust van het Gardameer en de pretparken bij Peschiera del Garda bevinden zich prachtige familiecampings en vakantieparken.

Valeggio sul Mincio wordt ook wel “Città d’Arte”, stad van de kunst, genoemd. Iedere vierde zondag van de maand wordt op Piazza Carlo Alberto en in de straten van het historische centrum een antiekmarkt gehouden. In het eerste weekend van juli vindt de jaarlijkse “Fiera di Valeggio” plaats. Met tentoonstellingen van plaatselijke kunst en handwerken, een kermis en lokale culinaire specialiteiten.

Bezoekers komen van ver naar Valeggio sul Mincio om de beroemde tuinen van Parco Giardino Sigurtà te bewonderen. Dit prachtige park staat internationaal bekend als een van de meest bijzondere ter wereld. Het vakantieverblijf in Valeggio sul Mincio is tenslotte een ideale uitvalsbasis om de omgeving van het Gardameer te verkennen. De prachtige steden Verona en Mantova liggen op korte afstand. Zelfs een bezoek aan het romantische Venetië behoort tot de mogelijkheden.

Elk jaar wordt er in juli de Fiera di Valeggio georganiseerd. Een grote beurs waar typische Italiaanse producten uit de regio worden verkocht. Voor de culinaire liefhebbers van Italië de moeite waard om te bezoeken!

Gardameer.nl