Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3 leuke stadjes rondom het Gardameer

Ga jij heerlijk aan het meer liggen of ga je wat actiefs doen? Er is genoeg te beleven bij het Gardameer. Je kunt de hele vakantie genieten van het prachtige meer en de omgeving eromheen, maar de stadjes rondom het Gardameer zijn ook superleuk om te ontdekken.

Op pad naar Verona

Wat een heerlijke stad is dit! Ik ben hier een paar jaar geleden geweest en het is een stad die mij altijd bij is gebleven. Niet alleen door de romantische sferen in deze stad van de liefde, maar ook omdat het een hele mooie stad is. Als je de stad binnenloopt via de oude stadspoorten van Verona, valt het Romeinse theater meteen op. Overdag kun je het theater bekijken en in de avond kun je zelfs naar voorstellingen. Daarnaast kun je leuke markten met Italiaanse sferen bezoeken en musea bekijken. Om uiteindelijk lekker neer te ploffen op een van de terrassen of bij de leukste food-spots. Vergeet niet even langs het balkon van Julia te lopen, dat wil je niet gemist hebben!

verona

Foto via Pixabay

De parel van het Gardameer

Dichters als Stendhal en Goethe noemden Sirmione vroeger ‘de parel van het Gardameer’. Een terechte benaming, want de stad heeft zo veel te bieden. Het schiereiland valt meteen op door Castello Scaligero, een kasteel dat bij de ingang van de stad staat, wat uit de 15e eeuw komt. Vanuit een veerboot of gekleurde sloepjes kun je de stad vanuit het water bekijken. Verder kun je slenteren door de smalle straatjes met een heerlijk Italiaans ijsje in je hand. Tot slot kun je nog genieten van een van de spa’s van Sirmione, met water uit de geneeskrachtige bronnen die wereldberoemd zijn.

kasteel-sirmione

Foto via Pixabay

Genieten van de Botanische tuin

Gardone riviera heeft de naam Botanische tuin te danken aan haar afwisselende begroeiing. Overal door de stad staan vijgenbomen, magnolia’s, oleanders, citroenbomen en palmbomen. Ben je gek van flora? Bezoek dan zeker de botanische tuin van Hruska, deze mag je niet missen. Het stadje bestaat uit twee delen: Gardone Sotto en Gardone Sopra. Gardone Sotto ligt aan het meer, hier kun je op de boulevard prima vertoeven met talloze winkeltjes en terrasjes. Wat hoger gelegen vind je Gardone Sopra, dit dorpje is beroemd vanwege dichter Gabriele d’Annunzio. Zijn voormalige huis, wat nu een museum is, is daar te vinden. Daarnaast kun je ook de tuinen, het openluchttheater en een prachtige bibliotheek bezoeken. Genoeg te doen!

Vila-gr

Foto via Pixabay

Meer stadjes bezoeken?

Er zijn nog veel meer leuke stadjes rondom het Gardameer die je kunt bezoeken. Check even welke andere steden wij aanraden!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl