Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips voor een boot huren aan het Gardameer!

Heel even doe ik mijn ogen dicht. Ik voel de wind door mijn haren en de warme zomerzon brandt op mijn huid. Ik hoor de golven tegen de boot klotsen en op de achtergrond het deuntje van een heerlijk zomers nummer. Langzaam doe ik mijn ogen open en ik geniet van al het moois dat ik zie. Een helderblauwe lucht, het turquoise water en in de verte de bergen. Ik kijk om mij heen en zie de gemoedelijke campings, strandjes en knusse haventjes. En ik besef mij weer eens… Het Gardameer is het mooist vanaf het water!

Een absolute aanrader voor vakantiegangers aan het Gardameer is dan ook om een boot te huren. Er zijn tal van bootverhuurders waar je voor een leuke prijs een boot kunt huren met of zonder vaarbewijs. Om niet voor verrassingen te komen staan geef ik je vandaag vijf tips waar je op kan letten, voordat je een boot huurt!

1) Maak van tevoren goede foto’s van de boot

In al je enthousiasme kun je nog weleens vergeten om foto’s te maken van de boot en met name van de propeller. De meeste verhuurders attenderen je hierop, maar niet iedereen doet dat.
Afgelopen jaar kwam ik erachter waarom dit van belang is. Ik maakte dus wél in al mijn enthousiasme slechts één onduidelijke, onscherpe foto van de propeller. Het zag er prima uit, maar echt zeker wist ik het niet. Na een dagje varen werd de propeller gecheckt door de verhuurder en toen bleek er een kleine beschadiging te zijn. Ik had met mijn 10 megapixel foto geen poot om op te staan en moest – gelukkig – maar 60 euro betalen. Toch zonde, aangezien je daarvan ook heerlijk van uiteten kunt gaan.

2) Huur een zonnescherm

Als je op een zonnige dag, lees: geen wolkje aan de lucht, +30 graden, een middag gaat varen dan is het erg verstandig om een zonnescherm te huren of een boot te huren waarbij deze inclusief is. Tussen 12.00 en 15.00 uur is het bloody hot en op het water merk je er weinig van, waardoor je na afloop verbaasd bent dat je eruitziet als een kreeft.
Ondanks het scherm is er zelfs op de kleinste boten nog plek om heerlijk te zonnen en als het dan echt te warm wordt kun je heerlijk in de schaduw zitten óf natuurlijk een duik nemen in het verfrissende water!

3) Creditcard

De meeste verhuurders vragen een behoorlijke borgsom voor het huren van een boot. Niet zo gek, aangezien zo’n boot behoorlijk prijzig is. Wat ik persoonlijk fijn vind is dat je bij de meeste verhuurders ook de gegevens van je creditcard kunt geven. Op die manier hoef je dus vooraf geen enorme borgsom te betalen. Dus heb je een creditcard, neem deze dan zeker mee!

4) Weet wat je leest

Voordat je een boot huurt moet je een overeenkomst lezen. Bij de meeste verhuurders zijn deze ook in het Engels of zelfs in het Nederlands geschreven, maar niet iedere verhuurder heeft er een vertaalmachine opgezet. Van belang is dus dat je weet wat je leest en waar je je handtekening onder zet. Dit klinkt misschien logisch, maar het is vakantie dus dan kan je iets gemakkelijker zijn of geen zin hebben om al het papierwerk door te nemen. Doe dit wel! Dan kom je niet voor verrassingen te staan. En begrijp je iets niet, vraag het dan gewoon aan de verhuurders.

5) Tanken

De meeste verhuurders hanteren een ‘full tank’ teruggave. Na afloop moet de tank dus net zo vol zijn als toen je hem hebt gekregen. Vaak wordt er gezegd waar de dichtbij zijnde pomp is, maar niet dat het na een dagdeel of aan het einde van de dag extra druk is! Vergis je dus niet in de tijd en ga op tijd terug, want niet alle Italianen zijn blij als je de boot een half uur later dan afgesproken terug komt brengen – zelfs niet als de tank vol is.

En verder kan ik alleen maar zeggen: doen! Neem genoeg eten, drinken en zonnebrand mee en geniet van je heerlijke dagje uit op het mooiste meer van Italië.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl