Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x met je (speed)boot naar het Gardameer

Heerlijk vertoeven op het meer!

Al van kleins af aan ben ik bekend met kamperen. Met volgeladen camper, plus aangekoppelde speedboot hebben we menig camping langs het Gardameer aangedaan. Iedere bootbezitter en waterliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Hieronder drie redenen waarom je speedboot meenemen een heel goed idee is!

Alle ingrediënten zijn aanwezig

Wat is er nu fijner dan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op het meer te dobberen? Het milde klimaat en de aangename temperaturen hier – vooral in de zomer – maken het een enorm geschikt gebied om te varen. Bovendien beschikken veel (luxe) campings langs het meer over faciliteiten die elke bootbezitter nodig heeft: parkeerruimte voor de boottrailer, een trailerhelling om de boot te water te laten, en de mogelijkheid om een boei te huren. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is je boot meenemen!

Bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief

Een hele bijzondere ervaring is het: de pareltjes langs het Gardameer vanaf het water ontdekken. Door de grachten van Peschiera varen, de boot aanleggen in Sirmione om het prachtige kasteel Rocco Scagliera te bewonderen of even een tussenstop maken om de lokale markt in Bardolino af te slenteren. Met je (speed)boot kom je overal snel en gemakkelijk! En wat een uitzicht, terwijl je in je badpak op het dek ligt te zonnen…

BB

Plezier op het water

Ik weet het nog goed; de eerste keer dat ík ging waterskiën. Wat was het spannend, maar vooral ontzettend leuk! Het Gardameer is niet alleen om te waterskiën, maar ook om te wakeboarden, te planken en om banaan te varen. Tip: Sta eens om 6 uur op en ga het meer op. Rond deze tijd zijn er nog nauwelijks golven, wat perfect is om deze watersportactiviteiten uit te voeren. Racend over het water ga je de zonsopgang tegemoet…

Hou je meer van ontspanning? Leg dan de boot midden op het meer stil om een verfrissende duik te nemen in het heldere blauwe water. Heerlijk!

Ben je nou niet in het bezit van een boot en wil je toch graag op deze manier kennis maken met het grootste meer van Italië? Geen zorgen! Er zijn tal van mogelijkheden om ter plekke een boot te huren.

Dus kan jij ook niet wachten om sportiviteit, actie en ontspanning te beleven op het Gardameer? Dan weet je wat je te wachten staat. Hup, inpakken en gaan!

Aa.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl