3x mooie routes rondom het Gardameer

Aan het Gardameer kom je helemaal tot rust tussen door de bergen, het vele groen en de authentieke steden. Een manier om optimaal van het mooie landschap aan het Gardameer te genieten is door eens een rondreis te maken. Dit kan in meerdere dagen, maar ook in één dag. Dus stap eens in de auto, op de motor, de boot of de fiets en volg bijvoorbeeld een van de volgende routes.

Auto- of motorroute

Het is mogelijk om in één dag helemaal rond het meer te rijden, maar je kunt deze route ook over meerdere dagen verspreiden. Afhankelijk van de plaatsen die je onderweg bezoekt is dit ongeveer 150 kilometer. Als echte liefhebber van het Gardameer moet je dit een keer gedaan hebben. Het is de perfecte manier om eens een kijkje te nemen in de mooiste steden en op plekken te komen waar je het beste uitzicht hebt. Op de tweebaansweg die rondom het Gardameer ligt, is er vaak een snelheidslimiet van 50 tot 70 km/u, dus je doet makkelijk zo’n 3 uur over de hele rit.

routes gardameer

Begin je rit bijvoorbeeld in Limone sul Garda, stop onderweg in de steden Riva del Garda en Malcesine, en pauzeer tussen de middag in Garda. Stop net voor de lunch nog even bij Punta di San Vigilio, vlak voor het stadje Garda. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het meer. Vergeet na de middag vooral niet Lazise, Peschiera del Garda, Desenzano del Garda en Salò een bezoekje te brengen. Tegen de avond kun je dineren in Gargnano, om vanaf daar weer terug te rijden naar Limone sul Garda.

Met de boot

Een andere leuke manier om verschillende plaatsen rond het meer te bezoeken is door het meer op te gaan. In elke stad waar de veerboten vertrekken kun je een dagpas kopen. Daarmee kun je de hele dag gebruik maken van alle veerboten en een eigen route bepalen.
Een mogelijke route op de zuidelijke helft van het meer is: Sirmione – Manerba del Garda – Garda – Lazise – Sirmione.

routes gardameer

Fietsen

De echte sportievelingen fietsen in een paar dagen rond het hele meer. Maar ook een dagtocht aan het Gardameer kan op de fiets. Als je weer terug bij je beginpunt wil komen, is het handig om naar een stad de fietsen waar je met de fiets op de veerboot kunt. Een paar route-opties zijn:

Van Limone sul Garda langs Riva del Garda naar Malcesine fietsen. In Malcesine vertrekt een veerboot die weer terug gaat naar Limone. Deze route is rond de 30 kilometer en je doet er ongeveer 3 uur over.

Vanaf Peschiera del Garda via Bardolino en Garda naar Punta di San Vigilio. Deze route is iets meer dan 20 kilometer, maar om de boot terug te nemen naar Peschiera del Garda moet je de laatste 3 kilometer weer terug naar Garda fietsen. Vanaf daar kun je de boot op.

routes gardameer

Er zijn tal van mogelijkheden voor mooie routes rondom het Gardameer. Stel je eigen route samen en geniet van het uitzicht!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Garda - Gardameer.nl
6,7

Garda

Limone sul Garda, West

  • Direct aan Gardameer gelegen
  • Rustige, schaduwrijke camping
  • Privéstrand

Als je op zoek bent naar de ideale vakantiebestemming aan het Gardameer, dan kan camping Garda met haar privéstrand niet missen!

Gardameer.nl