Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 redenen waarom jouw auto niet start

Ga jij met de auto op vakantie naar het Gardameer ? Dan wil je natuurlijk dat deze reis zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Daarom is het belangrijk dat jij een aanvullende autoverzekering afsluit voor je vertrekt. Dit kan vooral van pas komen als jouw auto onverhoopt opeens niet start. Dit is een van de ergste dingen die een bestuurder kan overkomen. Je draait de sleutel in het contact van je auto, hoort misschien een paar alarmerende geluiden en dan… niets. Of het nu op de parkeerplaats is na het eten, op je oprit voor het werk, of zelfs bij de rustplaats nadat je bent gestopt voor een snack, er is nooit echt een goed moment voor je auto om niet te starten. Bovendien kan de reparatie lastig zijn doordat het veel oorzaken kan hebben. Wil je meer weten over de eventuele oorzaken? Lees dan zeker even verder!

Denk aan de dynamo

Een slechte dynamo gaat hand in hand met een slechte batterij. De dynamo laadt de batterij op en houdt de elektrische systemen van de auto draaiende nadat de auto is gestart. Als je een slechte dynamo hebt, heb je niet per se een slechte batterij, maar je hebt zeker geen werkende. Elke slechte dynamo moet worden vervangen, dus let op eventuele tekenen van een slechte dynamo. Mocht blijken dat je een nieuwe dynamo moet laten plaatsen, dan is het aan te raden om niet direct over te gaan tot reparatie. Het online vergelijken van verschillende garages, kan je net als online een contract voor energie vergelijken flink in jouw portemonnee schelen. Hier kun je weer een heerlijk Italiaans ijsje van scoren op locatie aangekomen!

Foto via Unsplash

Belangrijke bougies

Als je auto niet start, is het mogelijk dat de bougies oud of vies zijn. Bougies die op een bepaalde manier defect zijn geraakt, kunnen leiden tot minder benzineverbruik, gebrek aan acceleratie, motorproblemen zoals misfires en ja, zelfs problemen bij het starten van je auto. En dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen terwijl je onderweg ben naar het heerlijke Gardameer!

Foto via Unsplash

Accurate accu

De meest voorkomende reden waarom auto’s niet starten, is een lege of defecte accu. Hoewel de meeste auto’s op benzine rijden, hebben ze allemaal elektrische stroom nodig om te kunnen functioneren. De starter die je motor start om te starten, heeft een elektrisch signaal nodig om te werken. Als er iets mis is met je accu, slaat de motor van je auto niet aan. Er zijn andere symptomen die kunnen wijzen op een lege accu, maar controleren of je motor überhaupt draait is altijd een goede eerste stap. Het mooie van lege batterijen is dat je geen professional nodig hebt om je auto weer aan de gang te krijgen, dit kun je zelf ook doen! Zo kun jij je reis zo snel mogelijk vervolgen!

Foto via Unsplash

Verdenk de verdelerkap

Het is niet noodzakelijk de schuld van de bougies. De verdelerkap leidt de stroom van de bobine van de motor naar de bougies. Kapotte of slecht werkende verdelerkappen kunnen ervoor zorgen dat je motor niet meer werkt, het controlelampje activeren, vreemde geluiden veroorzaken en natuurlijk voorkomen dat je auto start. Zorg ervoor dat er geen vocht onder de dop zit en vervang deze onmiddellijk als deze kapot is. Zo ga jij onbezorgd zo in viaggio!

Foto via Unsplash

Schakel over naar het stuurslot

Ooit in je auto gestapt en ontdekt dat je je sleutel niet eens kunt omdraaien? Als je dit hebt meegemaakt, is het waarschijnlijk dat je stuurslot vastzit. Je stuurslot wordt geactiveerd wanneer iemand het stuur probeert te bewegen terwijl de sleutel niet in het contact zit als anti diefstal maatregel. Het kan echter incidenteel als anti-bestuurder maatregel dienen. Als je stuurslot vastloopt, probeer het dan naar links en rechts te wiebelen en draai het dan voorzichtig in de richting die enige beweging toelaat. Zodra het slot is ontgrendeld, kun je de sleutel normaal in het contact draaien. 

Ga jij met de auto op vakantie naar het Gardameer?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Eurocamping

Familie van Houten, 12 december 2016

Geweldig voor het hele gezin!

De camping is geweldig voor het hele gezin en biedt genoeg voor een drieweekse vakantie.

Bezocht Eurocamping met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl