Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 spaartips voor je vakantie aan het Gardameer

Reizen is geweldig en de meesten van ons gaan dan ook het liefst zo vaak mogelijk op vakantie. In ieder geval vertrekken we in de zomer allemaal het liefst naar de zon. Maar een vakantie is en blijft een flinke uitgave waar je echt voor moet sparen. En dat sparen is nu eenmaal best wel lastig. Daarom geef ik je in dit blog 5 spaartips voor je vakantie aan het Gardameer. Lees je mee?

geld

Foto: Christine Roy via Unsplash

1. Bepaal je einddoel

Het klinkt misschien heel voor de handliggend, maar weten hoeveel je moet sparen maakt het sparen echt een stuk gemakkelijker. Wanneer je weet hoeveel geld je nodig hebt over een X aantal maanden, weet je precies hoeveel geld je per maand opzij moet leggen om je spaardoel te halen. Verdiep je eerst in hoeveel geld je kwijt bent aan een camping aan het Gardameer en wat je kwijt bent aan de autoreis naar het Gardameer. Bepaal dan wat je per dag kwijt wilt zijn en bent tijdens je vakantie. Een vakantie aan het Gardameer is gelukkig goed betaalbaar, wat het halen van je einddoel een stukje makkelijker maakt.

2. Maak een aparte spaarrekening aan voor je reis

Tegenwoordig is het bij elke bank super makkelijk om een extra spaarrekening te openen, die je vervolgens ook nog zelf een naam kunt geven. Maak een aparte spaarrekening aan met bijvoorbeeld de naam “Vakantie Gardameer”. Elke keer wanneer je je internetbankieren app opent motiveren deze woorden je echt om te sparen en te blijven letten op je uitgaven. Het is super leuk om elke maand te zien dat je dichterbij je doel komt en je hebt een goed overzicht over hoeveel je nog precies moet sparen.

gardameer

Foto via Pixabay

3. Check je vaste lasten

Vaste lasten. Voor iedereen is deze kostenpost ook meteen de grootste die er is. Je vaste lasten eens goed nalopen is daarom iets wat je eigenlijk elk jaar zou moeten doen. Met je energie vergelijken kun je bijvoorbeeld wel 280 euro per jaar besparen. En dat is toch een heel goed begin voor je reisje naar het Gardameer. Je hoeft alleen je adresgegevens in te vullen en de voor jou goedkoopste verzekering komt als eerste naar boven. Dat is makkelijk besparen. Maar denk ook eens aan je andere verzekeringen en abonnementen. Misschien kun je stiekem wel een abonnement missen en opzeggen of kun je wat besparen op je telefoonabonnement.

4. Stel een maandbudget in per uitgaven

Dat sparen erg lastig kan zijn weten we waarschijnlijk allemaal. Zeker wanneer je een gezin hebt is het soms onmogelijk om elke maand een deel van je inkomen op je spaarrekening te storten. Maar weten wat je uitgeeft en een budget stellen voor de uitgavenposten die je hebt, helpt je echt een heel goed eind op weg. Maak een document waarin je je inkomsten noteert en waarin je opschrijft wat je overhoudt wanneer je vaste lasten hier vanaf zijn. Bedenk vervolgens wat je per maand wilt besteden aan je boodschappen, kleding en vrije tijd. Stel realistische doelen, maar zorg wel dat er na al deze uitgaven een bedrag overblijft om te sparen voor je vakantie aan het Gardameer. Om er zeker van te zijn dat je de hele maand van dit gespaarde bedrag afblijft, raad ik je aan om je uitgaven echt bij te houden.

money

Foto via Pixabay

5. Zet je vakantiegeld opzij

Heb je je vakantiegeld vorige maand gekregen of krijg je dat deze maand? Gebruik dit bedrag waar het voor bedoeld is en zet het op je “vakantie Gardameer” spaarrekening! Dit bedrag is een hele mooie start en brengt je meteen al in de buurt van je einddoel. Dit motiveert je ook nog eens extra om door te sparen. Want hoe minder je nog moet sparen, hoe gemotiveerder je raakt om ook echt te sparen.

Wat zijn jouw tips voor je vakantie aan het Gardameer?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl