Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Korte vakantie aan het Gardameer

Veel liefhebbers van het Gardameer keren jaar na jaar terug naar hun geliefde meer. Toch wil je soms ook eens wat anders zien en ga je daardoor ook wel eens ergens anders op vakantie. Wil je het Gardameer dan toch niet missen, dan kun je ook kiezen voor een korte vakantie aan het meer als extraatje. Je kent de omgeving al, dus het is vooral genieten van jouw favoriete plekjes. Ik geef in dit blog een aantal tips voor een geslaagde korte vakantie aan het Gardameer!

De reis

Toen ik nog aan het Gardameer werkte op een camping, viel me tijdens mijn 2e seizoen op dat veel van de gezinnen die in mijn eerste jaar in de meivakantie op de camping waren, er het 2e jaar ook weer waren. Wat bleek, ze reisden elk jaar in de meivakantie af naar het Gardameer om dan in de zomer een andere plek te bezoeken. Ideaal. Sommigen deden dat gewoon met de auto. Maar sommigen kozen bij zo’n kort verblijf er ook voor om met het vliegtuig te komen en een auto te huren. Dan ben je toch een stuk minder lang onderweg. Afhankelijk van waar je aan het Gardameer verblijft, kun je op Milaan Bergamo of Verona vliegen. Goedkoop parkeren bij een vliegveld in Nederland, het vliegtuig in en… uitstappen bij het Gardameer!

Gardameer

Foto via Pixabay

Waarnaartoe?

Ga je naar een nieuwe plek aan het meer of naar jouw vertrouwde plekje? Bij een korte vakantie kiezen veel mensen toch een vertrouwde plek, dan weet je dat het goed zit. Dat is zeker een goede keuze, want zo kun je gewoon even lekker genieten, eten in dat ene goede restaurant en een praatje maken met het personeel van het vakantiepark dat je zo goed kent. Toch kan het ook leuk zijn eens een stadje te bezoeken dat je nog niet kende. Zo wordt je verblijf aan het Gardameer toch iedere keer weer bijzonder. Ik zelf wil altijd even naar mijn eerste liefde: Limone sul Garda. Dat voelt als thuiskomen. Maar de laatste keer dat ik aan het Gardameer was bezocht ik ook voor het eerst de wat kleinere stad Gardone Riviera. Het was heel leuk om eens een nieuwe plek te ontdekken.

Gardone Riviera

Foto via Pixabay

Accommodatie

Natuurlijk niet onbelangrijk; waar ga je slapen? Gelukkig kun je bij veel bestemmingen ook een accommodatie voor een korte periode boeken. Een groot deel van de vakantieparken en campings aan het Gardameer zijn al afgestapt van vaste aankomst- en vertrekdagen. Je kunt vaak gewoon van woensdag tot en met maandag boeken als jou dat goed uitkomt, of alleen maar voor een (lang) weekend. Ga jij voor een glamping accommodatie, een stacaravan, of toch een vakantiewoning, agriturismo of appartement?

airdreamer

Foto via Vacanceselect

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl