Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een adembenemende reis om het Gardameer

Ga maar op reis en ontdek de prachtige bestemmingen en plaatsen in Italië met een splinternieuwe Bürstner camper! Daar tekenden we natuurlijk wel voor en daar gingen we dan, op dinsdagochtend vertrokken we richting het prachtige Italië. Na een eerste stop in Oostenrijk was het op woensdagmiddag zover, we snoven de Italiaanse lucht in en konden op reis om het Gardameer. En ja, dat is prachtig! In dit blog vertel ik je er graag meer over.

Camperreis

Met een prachtige camper van Bürstner begon onze reis in Nederland. Het koude kikkerlandje kon je beslist niet noemen, want het was hier natuurlijk ook al rond de 30 graden. Met een aantal flessen zonnebrandcrème gingen we op pad met de camper. We konden niet wachten totdat we aan het Gardameer zouden liggen en de mooie plaatsen konden bezoeken. Op de tweede dag waren we in Italië en al snel kwamen de bordjes in beeld: Lago di Garda!

Brenzone Lago di garda

Een heerlijk gevoel om dat te zien en te weten dat je langs het meer rijdt. Want tja, de hele omgeving van het Gardameer is natuurlijk prachtig.

Salò en Sirmione

Beide met een S, beiden waanzinnig mooi. Een boulevard, een Italiaanse historisch centrum en aan de rand van het Gardameer. Nou ja, aan de rand, in Sirmione stonden we letterlijk aan het water om foto’s te maken van de prachtige zwanen die naast het kasteel leefden. Als ik het weer zo schrijf, dan brengen de woorden mij zo weer terug naar dat plekje. Het klotsen van het water tegen de rotsen terwijl je tegen het kasteel van Sirmione aankijkt. Of die ene avond dat we op de rotsen tegenover het stadje Salò zaten. Te kletsen met vriendinnen terwijl je de lichtjes van de stad tegenover je ziet.

bezienswaardigheden gardameer

Het is magisch, alle dorpjes aan het Gardameer zijn magisch. Of je in het drukkere Desenzano del Garda bent, of in het rustige Limone. Je vindt hier magie!

Reis om het Gardameer

Ja, deze reis zou ik zo nog een keertje maken. Misschien niet met een camper, maar met de auto, of zelfs de fiets. Dan zie je de nauwe omgeving nog beter en kun je nog mooiere plaatsen bezoeken!

Heb jij al wel eens een reis om het Gardameer gedaan? Wat zijn jou favoriete plaatsjes?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl