Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bijzondere sportactiviteiten op het Gardameer

Tijdens een vakantie aan het Gardameer waan je jezelf tussen de schilderachtige dorpjes en stadjes, de grote verscheidenheid aan landschappen en natuurlijk het water. Het Gardameer is het bekendste en grootste meer van het mooie Italië. Het kan dus niet zo zijn dat je met geen teen het water van het Gardameer aanraakt tijdens je vakantie. Ben jij net als ik een echte waterrat, en kan je wel wat inspiratie voor avontuurlijke sportactiviteiten óp het Gardameer gebruiken? Stop dan niet met lezen! In dit blog tip ik je vijf avontuurlijke sportactiviteiten op het Gardameer!

Canyoning

Geloof mij: ooit in je leven moet je hebben gecanyoninged! Want dankzij deze avontuurlijke watersport ontdek je een wereld die je normaal niet kan ontdekken. Klauter tussen de uitgehakte rotsen en zwem in kristalachtige wateren. Als een avonturier baan je een weg door de kliffen samen met een alpengids. Zucht… je bent veilig bij de finish aangekomen! Dit ga je nooit meer vergeten.

Bekijk het gehele avontuur op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=wIlFEIL-NOA

Kitesurfen

Noordenwind in de ochtend? Zuidenwind in de namiddag? Op het Gardameer kan je elke dag kiten. En ben je nog niet ervaren, dan kan je alle kneepjes van het vak leren bij de kitesurf school. Wie weet wordt dit wel je favoriete sport na je vakantie bij het Gardameer…

Fun Kayak

Links, rechts, links, rechts… met je peddel als beste vriend kan je alle hoekjes van het Gardameer ontdekken. Val je om, dan heb je een zachte landing, en klim je zo weer in je kayak! Tip: neem een waterdichte camera mee en maak de mooiste foto’s vanaf het water.

Speedboot

Zoeeff… de adrenaline gaat door je heen met deze snelle activiteit. Neem plaats achter het stuur en vlieg over het Gardameer heen met een speedboot. Je kan natuurlijk ook even de snelheid minderen, om te picknicken op de boot: super leuk!

Via Ferrata

Oeh, voor deze activiteit moet je zeker geen hoogtevrees hebben! De zone van het hoge Garda biedt verschillende routes van verschillende moeilijkheidsgraden. Tussen diepe ravijnen klim je naar de prachtige toppen, aangehaakt aan een stalen kabel. De alpengidsen helpen je naar de top en garanderen je voor een onvergetelijke dag!

Welke sportactiviteiten heb jij al uitgeoefend op het Gardameer?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl