Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de camper naar Venetië

Vanaf camping San Francesco, de tweede camping waarop we verbleven aan het Gardameer, vertrokken we vroeg in de richting van Venetië. De dag van tevoren hadden we uitgezocht waar we de grote Bürstner camper het beste konden parkeren. Er waren verschillende mogelijkheden, wij kozen voor VCP: Venice Camper Parking. Dit ligt bij de stad Mestre en je kunt hier de camper achter een gesloten hek plaatsen, met stroomvoorziening. Vanaf camping San Francesco waren we 1,5 uur onderweg, goed te doen dus!

Eenmaal aangekomen kwam Mr. Romeo al tegemoet lopen. Ik had de vorige dag al met het bedrijf gemaild en zij gaven aan dat Mr. Romeo geen Engels sprak. Maar dat was totaal geen probleem! Er kwam een ontzettend vriendelijke man naar ons toelopen, onder het autosmeer, want Venice Camper Parking ligt naast een autogarage, waar Mr. Romeo werkt. In het Italiaans en met veel gebaren legde hij uit dat we de camper konden parkeren, de stroom konden aansluiten en met de tram naar Venetië konden. We kregen de kaartjes van de tram mee en nog geen 10 minuten verder lopen, stapten we de tram in: op naar Venetië! De reis duurde een half uurtje voordat we uitkwamen op het Piazza Le Roma.

Een dagje naar Venetië is dus een absolute aanrader tijdens je verblijf aan het Gardameer. Benieuwd naar onze ervaring in Venetië? Dat lees je in dit blog!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl