Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dagtrip naar Verona!

Natuurlijk is Parijs de #1 romantische stad van de wereld, maar Italiaanse steden kunnen er ook wat van. En dan in het bijzonder Verona. Romantiek besprinkelt deze stad alleen al omdat het wereldberoemde verhaal van Shakespeare over de twee geliefden Romeo & Juliet zich hier afspeelt. Maar deze stad heeft meer… Veel meer! En het leuke is, vanaf het Gardameer is het niet eens ver om deze stad te bezoeken! Dus plan deze vakantie maar één dag uit om Verona te bezoeken, het is zeker de moeite waard!

Pracht en praal

Overal waar je kijkt zie je niks anders dan prachtige architectuur en voel je de cultuur. Al lopend door de straten voel je de warme wind langs je waaien, het perfecte weer om door de stad te wandelen en je te verwonderen over al het moois. Het Castelvecchio, een kasteel uit de 14e eeuw moet je absoluut bezoeken. Samen met de grote brug, de Ponte Scaligero en het water is het een plaatje! Nu is er een museum in gevestigd waar je de lokale kunst kunt bekijken. Van schilderijen tot beeldhouwwerken en van juwelen tot Venetiaanse maskers, je ziet er van alles.

Verona

Opera

Als je Verona in de zomer bezoekt, mag je dit niet missen: de opera in de Arena. Dit Romeinse theater wordt in de zomer gevuld door mensen die willen genieten van een echte Italiaanse opera. Compleet met de historische architectuur en een hapje en drankje heb je hier de avond van je leven. Ben je geen fan van de opera? Dan alsnog is het een bezoekje waard. De combinatie van het oude theater, de lichten en de muziek maken het theater echt magisch. Niet te missen dus!

Romeo & Juliet’s tour

Je kunt natuurlijk niet iets over Verona vertellen zonder deze tour te benoemen. Er zijn zoveel punten in de stad waar je het liefdesverhaal van deze twee tegenkomt, dat ik je kan aanraden om een dagdeel te besteden aan dit verhaal en je heerlijk te onderdompelen in het verhaal. Van het huis van Juliet, met het wereldberoemde balkon, naar het kerkje waar de twee getrouwd zijn en tot slot naar de Via Shakespeare, de plek waar Julia is begraven.

Juliets balkon in Verona

Wil je een mooie impressie van de stad? Bekijk dan eens de film Letters to Juliet, ook deze speelt zich voor een groot deel af in Verona!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl