Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dagtrip: Venetië

De stad die je gezien moet hebben!

Op ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden van het Gardameer (ligt eraan waar je verblijft natuurlijk) ligt de wereldberoemde stad Venetië. Via Verona ga je de E70 op en dan ben je er eigenlijk voor je het doorhebt. Dit maakt de stad van de romantiek een uitstekende dag besteding.

Venetië, stad vol gondels en bruggen

De reden waarom vele toeristen ervoor kiezen om deze stad zijn de gondels die over de meer dan 160 kanalen door de stad varen. Deze kanalen, onder de romantische historische bruggen door, verbinden de 117 eilanden die samen Venetië vormen. Dit is zeker iets om te doen wanneer je de stad aandoet, maar leuker is misschien nog een Hop-on/hop-off tour te nemen. Deze brengt je langs alle hoogtepunten van Venetië en geeft je hetzelfde gevoel.

La piazza

Het San Marcoplein, of onder de Venetianen: La Piazza, is het beroemdste plein van Italië. Aan dit prachtige oude plein, vind je de belangrijkste must-sees van de stad. Denk bijvoorbeeld aan de gelijknamige basiliek waar de beschermheilige San Marco begraven ligt. Maar ook de klokkentoren Campanile ‘Torre dell’Orologio’ en het Dodgepaleis.

La Piazza San Marco bestaat eigenlijk uit drie gedeelten: La Piazza San Marco, la piazetti San Marco en La piazetta Leoncini. Het piazetti van San Marco ligt aan de zeekant van Venetië. Door de lage ligging van de stad komt dit plein steeds vaker onder water te staan.

Fietstour over de Lagune

Een echte aanrader voor mensen die Venetië en haar omstreken op een andere manier willen ontdekken. Zo ontkom je aan de massa’s toeristen die in de stad verblijven en krijg je een unieke kijk op haar omgeving. Deze fietstocht brengt je langs de ruim 120 eilanden die de lagune rijk is. Zo zie je naast de authentieke stad ook haar groene omgeving. Het overgrote deel van de fietstocht is over het eiland Lido, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Samen met een enthousiaste gids bezoek jij alle hotspots van dit eiland en leer je over de geschiedenis van Venetië en haar lagune!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Eurocamping

Familie van Houten, 12 december 2016

Geweldig voor het hele gezin!

De camping is geweldig voor het hele gezin en biedt genoeg voor een drieweekse vakantie.

Bezocht Eurocamping met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl