Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dit vond ik de beste ijssalon aan het Gardameer!

In de zomer genieten we allemaal wel van een lekker ijsje uit de ijssalon om de hoek. En het liefst dan natuurlijk schepijs! Maar hoe lekker deze zoetigheid thuis ook is, niets is beter dan de overheerlijke ijsjes tijdens je vakantie in Italië. Het ligt misschien aan het vakantiegevoel, maar op een of andere manier smaken ze onder de Italiaanse zon éxtra goed. Wanneer ik op vakantie ben in Italië geniet ik na het diner dan ook van mijn dagelijkse portie vitamine Ys, zoals we het voor de grap noemen. Ik ben ondertussen heel wat ijssalons rond het Gardameer afgegaan en ik heb nog meer smaken getest. En dan de grote belangrijke vraag: Welke was de beste ijssalon aan het Gardameer? Ik vroeg een aantal vakantiegangers en collega’s om tips en aanraders. Deze heb ik getest en ondanks dat ik ontzettend heb genoten van alle ijsjes kan ik maar één favoriet kiezen!

*Tromgeroffel*

Roze / Wit ijsje in hand via Gardameer.nl

Foto van Stocksnap via Pixabay

La Casa del Dolce!

Deze schattige ijssalon ligt in het centrum van Salò en is razend populair. Zelfs van de buitenkant ziet de salon er verwelkomend uit. De rij loopt dan ook regelmatig door tot buiten. De smaken die in deze winkel verkocht worden vind je niet overal. Eigenaar Joseph Barone heeft er zijn hart en ziel in zitten en heeft een aantal geweldige smaken ontwikkeld. Zo maakt hij bijvoorbeeld puur chocolade ijs met een vleugje groene thee en het karamelijs heeft een extra smaakje van kersenlikeur en banaan. Overal zit wel een verrassing. Elke smaak is speciaal en het liefst zou ik ze allemaal proeven!

Joseph Barone heeft naast deze ijssalon ook nog een chocolaterie waar hij heerlijke koffie met huisgemaakte chocola serveert. Ook kan je hier verse huisgemaakte desserts bestellen. Fans van zijn Gelateria kunnen hier dan ook zeker terecht!

Meer tips? Wij hebben de beste ijssalons aan het Gardameer op een rijtje gezet. Bekijk ze hier!

Wat vind jij de beste ijssalon aan het Gardameer? Laat het ons weten!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Gardameer.nl