Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De beste wijnen van het Gardameer

De vakantie is de beste tijd om echt te genieten van een wijntje. En dan niet zomaar één, maar het liefst een lokale wijn. Het gevoel dat je ’s avonds op de camping zit en in alle rust kan genieten van een lekkere wijn is een echt vakantiegevoel. Ben jij ook een echte wijnliefhebber? Dan is het Gardameer een absolute must om te bezoeken. In de heuvelachtige gebieden rondom het meer worden veel wijnen geproduceerd. De meeste wijnen uit het gebied zijn licht en lekker en van goede kwaliteit.

shutterstock_156414704

Lokale wijnen

Ben je benieuwd welke lokale wijnen er rondom het Gardameer te vinden zijn? Enkele van de heerlijke lokale wijnen uit de omgeving zijn:

Chiaretto: Een lichte roséwijn uit het wijngebied Valtenesi.
Bardolino: De beroemde licht sprankelende, droge rode wijn uit Bardolino.
Lugana: Een verfijnde, frisse witte wijn uit de omgeving van Sirmione.
Valpolicella: Een rode wijn.
Schiava: Een rosé.
Teroldego en Marzemino: Rode wijnen uit Trentino

In de regel geldt dat lokale wijnen altijd goed samengaan met de regionale culinaire specialiteiten!

Wijnroutes

Rondom het Gardameer zijn er verschillende routes waar je kan genieten van de lokale wijnen. Je komt langs de enorme wijngaarden, maar je krijgt ook de gelegenheid om diverse wijnkelders en wijnproeverijen te bezoeken. Elk gebied heeft een andere smaak, zoals je hierboven al hebt gelezen. Dat maakt het bezoeken van diverse wijngaarden helemaal leuk!

shutterstock_152099486

Eén van de meest bekende wijnroutes is de Strada del Vino bij Bardolino en Lazise. De hele route staat met borden aangegeven en als je het helemaal volgt, kom je langs 75 wijnboerderijen en verkooppunten.

Als je je daar in de buurt bevindt, is het een must om in ieder geval een stukje van deze route te bezichtigen. Alleen de omgeving is al prachtig om te zien, ook voor niet-wijnliefhebbers. Het is absoluut de moeite waard!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl