Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De lekkerste culinaire gerechten aan het Gardameer

Niets is leuker dan culinaire gerechten aan het Gardameer proberen. Goed eten is namelijk altijd belangrijk en vooral op vakantie mag je jezelf weleens extra verwennen, toch? Ga je binnenkort op vakantie naar het Gardameer en ben je nog op ontdekkingstocht wat je echt moet uitproberen? Lees dan snel verder, want in dit blog licht ik vijf specialiteiten uit die je echt geproefd moet hebben tijdens jouw vakantie!

De lekkerste culinaire gerechten aan het Gardameer: seafood!

Waar water is, is seafood. Naast pizza, spaghetti, lasagne en ijs kun je aan het Gardameer ook genieten van verse vis. Het koele natuurlijke water dat van de bergen afkomt en zo het Gardameer instroomt, zorgt ervoor dat de forellen en bergforellen hier niet van de menukaarten weg te slaan zijn. Dit is dus zeker wat je geproefd moet hebben tijdens jouw vakantie. Daarnaast vind je ook veel garnalen, mosselen en andere zeevruchten in veel culinaire gerechten terug. Als dat geen genieten wordt!

culinaire gerechten aan het Gardameer

Foto: Adolfo Félix via Unsplash

Gezond doen met groente en fruit

In deze Italiaanse regio eten de Italianen veel groente en fruit. Vind je het belangrijk om gezond te blijven eten? Dan zit je hier goed. De schappen in de supermarkten zijn gevuld met een groot assortiment groente en fruit en schuif je aan in een restaurant? Dan krijg je op tafel vaak een schaal met verse vijgen, sappige peren, perziken, kleine aardbeien en noem het maar op! Fruit is echt iets wat men aan het Gardameer als een lokale specialiteit ziet. Naast fruit, hoort groente ook in dit rijtje thuis. Waar broccoli voor ons misschien gezien wordt als een normale groente, wordt het aan het Gardameer gezien als een lokale specialiteit. Maar wat dacht je van kastanje? Ja zeker, dit is ook een groente en zeker eetbaar! Voor ons is dit net wat unieker en daarom moet je kastanje echt proeven tijdens je vakantie aan het Gardameer.

Bijzondere olijfolie

Aan het Gardameer zul je ongetwijfeld veel olijven tegenkomen. Hierdoor hoort olijfolie ook in het rijtje thuis van lokale specialiteiten. Met name extra vierge olijfolie is iets dat je wilt proeven. Door de jaren heen hebben de Italianen alles gedaan om de productie van olijfolie te verbeteren en te perfectioneren. Een van de extra vierge olijfolie die je echt geproefd moet hebben is die van Casaliva. Met een goudgroene kleur is de smaak lekker verfijnd en houd je zelfs een nasmaak van groene amandelen, verschillende kruiden en artisjok over. En niet te vergeten: het is ook nog eens supergezond!  De olie zit namelijk boordevol antioxidanten.

culinaire gerechten aan het Gardameer

Foto: Juan Gomez via Unsplash

De lekkerste wijnen

Alle wijnliefhebbers opgelet! Aan het Gardameer proef je de lekkerste wijnen. Naast de olijven, zijn druiven ook een specialiteit van deze regio. Van de druiven maken ze geweldige wijnen. Van Chardonnay tot Merlot en Pinot Bianco, hier kun je verschillende wijnen proeven. Haal dus het uiterste uit jouw Gardameer vakantie door deel te nemen aan wijntours en wijnproeverijen. Fijne vakantie!

culinaire gerechten aan het Gardameer

Foto: Kom Ellis via Unsplash

Wil je zo snel mogelijk een vakantie boeken naar het Gardameer? Klik dan hier en ontdek ons aanbod in deze topregio. Wie weet kom je jouw droomaccommodatie aan het Gardameer wel tegen!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl