Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste stadjes van het Noorden

3 leuke stadjes voor een dagje uit

Het Gardameer is omringd door de meest mooie steden en kleurrijke dorpjes. In het noorden van het Gardameer zit je tussen de bergen en is het meer het smalst. Het is er in de zomer ook een aantal graden koeler dan in het zuiden. Heb je een vakantie geboekt op een camping bij het uiterste noorden van het meer en ben je benieuwd naar leuke stadjes voor een dagje uit? De mooiste licht ik uit in deze blog!

Torbole – Nago

Dit stadje is een waar paradijs voor surf- en zeilsporters. Overal zijn surfwinkels, surfscholen en verhuurcentra voor surfplanken en ook alles wat een zeiler maar nodig kan hebben is in Torbole te vinden. Het is ook dé place to be wanneer je wilt leren surfen of zeilen. Maar ook voor niet surfers is er in dit leuke dorpje genoeg te beleven. Vanaf een terrasje kun je genieten van de activiteiten op en rond het water en een lekker hapje eten. In de avonduren kun je je goed vermaken in één van de barretjes. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand is er bij de haven een markt welke leuk is om te bezoeken! Wandelaars en mountainbikers kunnen in Torbole de bergen intrekken richting Nago, met een prachtig uitzicht als gevolg! In Nago zelf vind je een mooie parochiekerk en ruïnes van een burcht.

Arco

Een beetje meer landinwaarts vind je Arco, een dorpje dat heel populair is bij liefhebbers van een actieve vakantie. Vooral mountainbikers en klimmers kunnen hier hun hart ophalen. In september worden in Arco de Rock Masters gehouden, een wedstrijd voor rotsklimmers. De omgeving kenmerkt zich door prachtige natuur, met mooie bloemen en fraaie parken wat ook geweldig is voor wandelaars. De blikvanger van Arco is het Castello, die hoog boven het stadje uit torent. Het is een prachtige ruïne van de burcht van de graven van Arco. Vanaf deze ruïne heb je een panoramisch uitzicht over het dal van de Sarco met in de verte de indrukwekkende Monte Baldo. Prachtig!

Riva del Garda

Oké, niet echt een klein stadje, maar wél echt een must-see aan het noorden van het Gardameer. De stad wordt omringd door imposante bergen: de Monte Baldo in het oosten en de Monte Rochetta in het westen. Door deze beschutte ligging heeft de stad een mild klimaat, wat te zien is aan de vele palmbomen, olijfbomen en prachtige bloemen. Rive del Garda is één van de meest elegante stadjes rond het Gardameer. Je kunt er lekker rondstruinen en bij het water een terrasje pakken. In de parken en plantsoenen kijk je vanaf een bankje uit op alle bedrijvigheid op en rond het meer. Als je richting het centrum gaat loop je via smalle straatjes langs de leukste winkeltjes en restaurants. Riva del Garda heeft diverse leuke pleinen en prachtige bouwwerken die zeker een bezoekje waar zijn tijdens je vakantie aan het Gardameer!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Residence Vico

Familie Koolschijn, 28 maart 2017

Prachtige ligging!

Mooie appartementen. Vriendelijke mensen van en op het complex. Dicht in de buurt van plaatsjes voor boodschappen. Prachtige omgeving en meer. Erg fijn dat er voor iedereen een parkeerplaats beschikbaar is. Tips in de omgeving? Het meer en de heuvels/bergen.

Bezocht Residence Vico met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl