Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een chalet als vakantieverblijf

Er zijn vele mogelijkheden in het houden van vakantie. Van kamperen in een tent tot verblijven in een caravan of chalet. In dit blog vertellen we meer over de mogelijkheden met een chalet. Lees je even mee?

Een chalet als vakantiewoning

Een chalet is een multifunctioneel verblijf! Zowel in de winter- als in de zomermaanden is dit het perfecte verblijf. Dit is mogelijk, omdat ze vaak verwarmd zijn. Een chalet is eigenlijk ontstaan vanuit het woord Chalet dat een herdershuisje aanduidt, wat anders is dan een caravan. Wat zijn de kenmerken van zo’n chalet? Een chalet heeft een vlakzadel dak met overhangende dakranden, balkons of galerijen. Een chalet wordt over het algemeen opgebouwd uit zware houten ronde palen. De ronden palen rusten op een stenen muurtje. Doordat de palen zo dik zijn, zijn chalets goed geïsoleerd. Voor de vensters worden zware luiken gehangen om de kou tijdens de wintermaanden te kunnen trotseren. Ook worden de luiken gehangen om te voorkomen dat er anderen ingaan, wanneer het leeg staat. In het verleden werden de chalets in de bergen door meerdere families gebruikt die er tijdens de wintermaanden verbleven. De koeien die ze bij zich hadden, voorzagen ze van melk waarvan ook boter werd gemaakt. Wanneer het warmer werd gingen ze vaak naar andere grasvlaktes. In Zwitserland en Italië zie je vaak chalets waarbij de balkons en galerijen voorzien worden van kleurrijke bloemen.

Foto via Pexels

Een comfortabele manier van vakantie vieren

Tegenwoordig zijn er steeds meer vakantieparken waar het mogelijk is om de vakantie in een chalet door te brengen. Een chalet is van alle gemakken voorzien. Om toch het kampeergevoel te hebben tijdens een vakantieverblijf, is een chalet een goede oplossing. Met de tijd werd een chalet steeds meer aangepast naar een functionele en comfortabele manier van wonen. Toch is het voor velen, die van een chalet gebruik maken, een tijdelijk manier om erin te verblijven tijdens de vakantie.

Een chalet aan het Gardameer

Er zijn veel mensen die van Italië houden. De natuur, de mensen en de mogelijkheid om er te verblijven, zijn zeer geliefd. Italië beschikt over prachtige gebieden en meren. Het Gardameer in het noorden van Italië is wel het bekendste meer. Rondom het meer staan veel restaurantjes waar je heerlijk kunt genieten van het eten en de bekende wijnen in Bardolino. In Desenzano del Garda kun je heerlijk winkelen. Wanneer je er graag meerdere malen per jaar verblijft, is het heerlijk om een eigen chalet te hebben. Je kunt in Nederland een chalet laten bouwen en wanneer het klaar is, in Italië in elkaar laten zetten, op het stuk grond dat je hebt gekocht. Ook kun je een chalet in Italië aan het Gardameer kopen. Ook hier kun je er op meerdere plaatsen een nieuw chalet kopen of een gebruikte.  Er zijn in Italië mogelijkheden genoeg om aan het prachtige Gardameer te vertoeven in een chalet. 

Foto via Unsplash

Het aanschaffen van een chalet

Er zijn speciale touroperators die gespecialiseerd is in het verhuren van vrijstaande chalets. Je kunt dan kiezen uit groepschalets, maar ook voor een gezin of kleine groep. Zoek je een permanentere oplossing? Dan kan je ook een chalet kopen bij bijvoorbeeld Lacet. Voor een verblijf aan het Gardameer is een chalet een uitstekende basis om de omgeving te verkennen en kennis te maken met de vriendelijke mensen.  Wanneer je naar de officiële website van Gardameer gaat, kan je een keus maken uit de mogelijkheden die er zijn. Als je er met auto rondrijdt, kun je genieten van het schilderachtige karakter van het Gardameer door het diepblauwe water, de citroenbomen, de oleanders en de cipressen. Het Gardameer ligt in de regio’s Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol. Tijdens het verblijf aan het Gardameer je zich geen moment te vervelen en daarom is het ook een goede plek om er een chalet te huren of er een van jezelf te hebben.

Schaf jij een chalet aan aan het Gardameer?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Belvedere Village

Familie Ritzerfeld, 15 maart 2017

Heel kindvriendelijk!

Perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Park is heel kindvriendelijk, animatieteam erg leuk. Huisje is heel fijn. Tuurlijk zijn er wat details die beter kunnen, maar ligt aan je eigen instelling of je je daaraan stoort! De airco is super; hangt in de hal, dus geen last van tocht en fijn voor het middagdutje van de kids. Restaurant in het park is goed. Afhaal ook! Peschiera makkelijk bereikbaar. Nog geen 5 minuten rijden. Grote fijne supermarkt (famila) in de buurt. Wij hebben er een super tijd gehad met kids van 6 mnd en 2 jr!

Bezocht Belvedere Village met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl