Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Eten bij agriturismo Pratello

Geniet van heerlijke Italiaanse delicatessen!

Een agriturismo is een ideale bestemming om je vakantie door te brengen. Niet alleen om te slapen, maar ook om te eten! De meeste agriturismo’s hebben namelijk ook een restaurant. Meestal is het een familiebedrijf, wat betekent dat je heerlijke familierecepten krijgt voorgeschoteld. Nonni aan het roer en de (klein)kinderen in de bediening. Afgelopen zomer lieten vakantievrienden, die ik heb leren kennen tijdens mijn werk aan het Gardameer, mij en mijn vriend kennis maken met de prachtige agriturismo Pratello. Ik vertel je graag over mijn ervaring!

Agriturismo Pratello

Met z’n vijven reden we vanuit Moniga del Garda naar het dorpje Pratello, waar Agriturismo Pratello is gelegen. Jup, de eigenaren waren niet enorm origineel qua naam maar desondanks is deze bestemming fantastisch. We reden via kronkelpaadjes omhoog en weer naar beneden. Om uiteindelijk aan te komen bij de agriturisno. “Vroeger reed je het erf op via een landweggetje met prachtige pijnbomen, maar tegenwoordig is de weg aangepast en rijd je erlangs”, vertelde Marina ons. Links van mij zag ik inderdaad dit landweggetje dat zo kon zijn weggelopen uit de film Letters to Juliet. We reden verder en kwamen aan bij een grote poort. Ik keek direct mijn ogen uit, want wauw wat is het er prachtig. Via deze grote poort kom je op de binnenplaats, waar de auto’s geparkeerd kunnen worden. En dus parkeerden we de auto, stapten uit en liepen naar het restaurant een aantal meters verderop.

“Genieten geblazen”

We werden vrolijk begroet door het personeel en konden plaatsnemen aan een van de moderne tafeltjes. Daar zaten we dan, onder de druiventrossen, met uitzicht op de open keuken en met een prachtige menukaart voor ons. Op de menukaart staat werkelijk van alles. Aangezien m’n vakantievrienden er al jaren komen raadden zij aan om gezamenlijk allerlei verschillende hapjes te bestellen. Ons voorgerecht bestond dan ook uit wat brood met olijfolie en zout en een kaasplankje met jonge kazen. Vervolgens bestelden we vijf soorten pasta’s; aglio olio, bolognese, pesto, ravioli en gnocchi. Stuk voor stuk een absolute aanrader. Tijd voor de secondo. Een heerlijke verse zalmforel met peterselie en citroen. Het was werkelijk genieten geblazen!

Na onze buiken vol te hebben gegeten,  was het tijd om af te rekenen. En ook dat was een feestje, aangezien de rekening ontzettend meeviel 😉 Bij de meeste agriturismo’s is de prijs namelijk gemiddeld lager dan in een restaurant.

“We kunnen natuurlijk niet weggaan terwijl jullie de rest nog niet hebben gezien”, zei Kim. En dus liepen we een rondje over het terrein. Langs de binnenplaats, door de eetzaal, langs het zwembad, om vervolgens een fotootje te maken bij de mooie trap met uitzicht over de heuvels. Tot slot namen we een kijkje in de gigantische wijnkelder. Een hele belevenis op zich. Je vindt er meer wijn dan je ooit zult drinken. En mocht je de wijn goed vinden, vergeet er dan niet eentje mee te nemen voor thuis. Ook dat kan namelijk gewoon bij Pratello.

agriturismo pratello
Kortom, agriturismo Pratello is zeker een aanrader als je graag een keer uiteten wil op een unieke locatie én wil genieten van echte Italiaanse lekkernijen!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

La Rocca

Familie Verbunt, 17 augustus 2016

Overheerlijke pizza's!

De ligging is geweldig. Leuke dorpjes op loop/fiets afstand. Het is een rustige camping met een gezellig Italiaans sfeertje. De supermarkt is erg uitgebreid en de kassière heel vriendelijk. Ook de pizza’s zijn overheerlijk en betaalbaar in het restaurant. Het zwembad mag van mij langer open s’avonds, 19.00 uur dicht is erg vroeg om te sluiten in de zomer. Heel mooi meer waar van alles te beleven is, Garda, Sirmione, Lasize. Leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Ook Venetië is te bezoeken vanaf de camping.

Bezocht La Rocca met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl