Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ga een dagje naar een ander meer!

Rondom het Gardameer zijn nog veel meer pareltjes te vinden

Oké oké toegegeven er gaat niets boven het prachtige Gardameer, maar een dagje uit naar een ander meer is zeker de moeite waard. De routes zijn prachtig, je vindt er iets minder Nederlanders en andere toeristen én de natuur blijft adembenemend. Dus laad de spullen in en geniet van een dagje Lago di…

lago di ledro

Lago di Ledro

Lago di Ledro, ofwel: het Ledromeer is gelegen in het noorden van het Gardameer. Via een tunnel vanuit Riva del Garda ben je er binnen een half uur. Prima te doen dus! Vanuit het zuiden is de rit natuurlijk een stuk langer, maar eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen kun je heerlijk genieten van de rust en de prachtige natuur die dit meer te bieden heeft. Lago di Ledro heeft in totaal een oppervlakte van 2,2 km² en is dus een stuk kleiner dan het Gardameer met haar 370 km². Ondanks dat het niet zo groot is kun je er natuurlijk heerlijk zwemmen, maar ook vissen, windsurfen en een bootje huren.

Lago d’Idro

Ook het Idromeer is een bezoekje waard. Dit meer is gelegen aan de westkant van het Gardameer. Het is vanuit hier eenvoudig te vinden, aangezien het vanaf Manerba del Garda al op de borden staat. Dit meer ligt middenin de bergen waardoor het uitzicht vanaf de waterkant of vanaf het meer spectaculair is. Er is genoeg te doen op en rondom Lago d’Idro; van zwemmen en relaxen langs de kant tot aan windsurfen en zelfs zeilen op het water. Het Idromeer is zo’n 11,5 km².

Lago di Iseo

Het Iseomeer ligt niet bepaald om de hoek van het Gardameer, maar als je er een volle dag voor uit wilt trekken is het prima te doen. Andersom komen veel Iseo-gangers ook vaak een dagje naar het Gardameer. Dit meer behoort, met haar oppervlakte van 65,3km², tot de top vijf van de grootste meren van het noorden van Italië. Naast dat het een prachtig meer is om in te zwemmen, zijn er tal van leuke dorpjes om te bezoeken. In het meer ligt zelfs een eiland; Monte Isola, ofwel het bergeiland. De 600 meter hoge berg en de pittoreske vissersdorpjes zijn een must see als je een bezoekje brengt aan Lago di Iseo.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Fontanelle

Familie Boersma-Penders, 15 maart 2017

Strandje direct aan de camping is helemaal geweldig!

Gezellige camping, overzichtelijk voor kleine kinderen, fijne winkel en vooral het strandje direct aan de camping is helemaal geweldig! Uitzicht op Sirmione is super. Tips in de omgeving zijn Verona, markt Desencano, bezoek Salo, Sirmione.

Bezocht Fontanelle met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl