Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gardameer op zijn best!

Het Gardameer is één van de best bezochte vakantiebestemmingen in Italië. Het is namelijk dé ideale bestemming voor natuur-, cultuur- en watersportliefhebbers. En rondom het meer vind je allerlei dorpjes waar je spontaan verliefd op wordt! Het Gardameer wordt natuurlijk niet voor niets als één van de mooiste plekken in Italië gezien. Benieuwd hoe je een vakantie aan het Gardameer op zijn best viert? Lees gezellig mee!

Wijnen in Bardolino

Bardolino is één van de populairste steden aan het Gardameer. Dit is natuurlijk niet alleen vanwege de overheerlijke wijnen. Er heerst hier ook een prettige sfeer, aangezien Bardolino een grotendeels autovrij centrum heeft. Het leven in Bardolino speelt zich vooral af rondom het gigaplein Piazza Matteotti. Hiernaast is de kerk Santi Nicole e Severo één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bardolino. Een pluspunt aan deze kerk is dat deze gratis te bezoeken is, alhoewel je wel gepast gekleed moet gaan. In Bardolino beleef je het Gardameer zeker weten op zijn best, dus trek er een middag voor uit en breng een bezoek aan dit prachtige plaatsje. Dan kun je na het rondlopen meteen plaatsnemen op het terras voor een heerlijk diner.

De parel genaamd: Castello Rocco Scaligera

Deze bezienswaardigheid in Sirmione zul je helaas met veel andere toeristen moeten delen, maar mag je zeker niet overslaan! Deze autovrije stad wordt ook wel ‘de parel van het Gardameer’ genoemd. De belangrijkste trekpleister op dit schiereilandje is toch wel het beroemde Castello Rocco Scaligera. Je kan hier zeker niet om heen! Dit kasteel valt vanbinnen te bewonderen en vanaf daar loop je het dorpje in en dwaal je door de meest schattige straatjes. Zeker een aanrader!

Het Venetië van het Gardameer

Peschiera is een ommuurd dorpje in het zuiden van het Gardameer. Dit dorpje kan je ook wel ‘Het Venetië van het Gardameer’ noemen. Zodra je door de stadspoorten rijdt, word je aangenaam verrast! Langs het kanaal geniet je van verkoelende drankjes en prachtige uitzichten. Zodra je het échte Venetië wilt ervaren, dan moet je in een gondel stappen en door de kanalen varen. Een must do in dit prachtige plaatsje aan het Gardameer.

Waar gaan jullie tijdens een vakantie aan het Gardameer naartoe?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Gardameer.nl