Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Goedkoop met de auto op reis naar het Gardameer – 4 tips

Veel mensen pakken nog lekker de auto op weg naar Italië, zelfs als dit duurder blijkt dan het vliegtuig. Een roadtrip richting je vakantiebestemming is nou eenmaal gezellig! Je vakantie begint natuurlijk al op het moment dat je de auto instapt. Ik vertel je hoe je de kosten toch zoveel mogelijk kan inperken als je met de auto op reis gaat.

4 tips om geld te besparen op je autovakantie

Brandstof, een autoverzekering, tol en de juiste vignetten. Autovakanties zijn al duur genoeg, zeker wanneer de bestemming het Gardameer is. De afstand, tol en zeker de tickets voor de Alpentunnels dragen niet bij aan een goedkope rit. Deze tips helpen je goedkoper op je vakantiebestemming te komen!

1. Verbruik zo min mogelijk brandstof

Een volle tank is duur, erg duur. Als er iets is om op te besparen op weg naar vakantie, dan is het wel benzine. Toch hoeft dit niet zo duur te zijn als vaak wordt gedacht. Tank bijvoorbeeld nooit direct aan de snelweg, maar rij een paar minuten door vanaf de snelweg naar een dorp. Tanken is hier doorgaans veel goedkoper. Daarnaast is tanken bij een onbemand tankstation altijd goedkoper dan bij een bemande. Check ook altijd of je nog een goede bandenspanning heb voor een zwaarbeladen auto, dit kan veel schelen! Gebruik ook altijd zoveel mogelijk je cruise control om zo constant mogelijk te rijden en zo brandstof te besparen.

tanken

Foto via Pixabay

2. Zorg dat je de juiste vignetten hebt

Een vignet is een autosticker die duidelijk maakt dat je voor snel- en autowegen tol hebt betaald. Voor vertrek kijken welke vignetten je precies nodig hebt, is verstandig. Ook kun je je vignet al van tevoren kopen bij de grens in plaats van bij de tunnel, dit kan geld schelen.

Heb je geen vignet, dan loop je het risico op een flinke boete. Vaak kun je de vignetten zelf niet last minute langs de weg kopen. Denk hier dus zeker voor vertrek aan.

3. Neem je eigen eten mee

Tankstations zijn verleidelijk als je met een knorrende maag in de auto zit. Alleen worden jij én je portemonnee niet blij van het (ongezonde) aanbod. Bereid je voor op de lange autoreis door een dag voor vertrek de keuken in te duiken. Gezonder én goedkoper!

broodje onderweg

Foto: Anton Porsche via Pexels

4. Verdiep je in de lokale verkeerswetgeving

Denk je lekker op vakantie te zijn, hangt er binnen een dag een boete aan je broek. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan kun maar beter voor vertrek in de lokale wetgeving duiken. Zo weet je zeker welke spullen standaard in je auto moet liggen en in welke je landen bijvoorbeeld een hondengordel verplicht is.

rijden Gardameer

Foto via Pixabay

En vergeet de autoverzekering niet

Ga je met de auto op vakantie, dan loop je risico op pech onderweg. Denk aan het tanken van de verkeerde brandstof, een lekke band en botsingen. Kijk daarom voor vertrek altijd of je nog tevreden bent over je autoverzekering. Is het tijd voor een nieuwe? Denk dan eens aan de autoverzekering van InShared. Die is niet alleen betrouwbaar, maar ook voordelig!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Weekend

Familie Stolwijk, 17 augustus 2016

Leuk animatieteam!

Mooie, verzorgde camping. Accomodaties zijn zodanig opgesteld dat je voldoende privacy hebt. Vooral leuk voor jonge kinderen. Leuk animatieteam en mooi zwembad. Tips in de omgeving zijn Salo, boottocht naar Isola del Garda, Idromeer. Verder weinig gezien en veel op camping geweest.

Bezocht Weekend met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl