Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Beste Reistijd

Welk seizoen kies jij uit?

Wat is de beste reistijd voor je vakantie aan het Gardameer? Deze bijzondere reisbestemming is het hele jaar door een bezoek waard, maar elk seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij presenteren je de vier gezichten van het Gardameer.

Lente: prachtige natuur

Aan het Gardameer kan het weer in de lente onvoorspelbaar zijn. De lente is geschikt om heerlijk te zwemmen en te zonnen, maar je kan ook verrast worden door flinke regenbuien. In april en mei is het echter doorgaans goed toeven met temperaturen tussen de 16 en 24 graden. Natuurliefhebbers bezoeken het Gardameer graag in de lente, omdat alles in deze periode in bloei staat. In het voorjaar is het bovendien nog niet te heet voor lange wandelingen door groene bossen en kleurrijke velden vol bloemen. Zwemmen kan ook in de lente, maar je moet wel tegen fris water kunnen.

Wie buiten het hoogseizoen wil reizen maar wel met de kinderen op vakantie wil, kan het Gardameer het beste in de meivakantie bezoeken.

Zomer: genieten op het strand

In de zomer is het weer aan het Gardameer zeer geschikt om lekker buiten te zijn en een duik te nemen in het heldere water. Soms kan een onverwacht hevige onweersbui uit het niets toeslaan. Maar in juni, juli en augustus kan je overdag doorgaans rekenen op veel zon en een temperatuur tussen de 24 en 30 graden. Ook ‘s nachts blijft het aangenaam. De warmte van het water in het meer zorgt ervoor dat de lucht weinig afkoelt.

‘s Zomers is er rond het Gardameer ontzettend veel te beleven: van traditionele roeiwedstrijden tot het geurige lavendelfestival in Desenzano del Garda. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want het operaseizoen in Verona loopt van half juni tot september, en in augustus worden verschillende dorpen rond het meer omgetoverd tot jazzclubs tijdens het Garda Jazz Festival.

Voor wie niet goed tegen hitte of drukte kan, is de zomer geen ideale tijd om naar het Gardameer te gaan. In augustus zijn de temperatuur en de toestroom van toeristen op hun hoogtepunt.

Herfst: gastronomisch hoogtepunt

Wil je de zomerdrukte liever ontwijken en houd je meer van een gematigd klimaat? Bezoek het Gardameer dan in de herfst. Veelgekleurde bladeren en zacht weer maken een verblijf in de herfst erg aangenaam. In september kan je vaak nog zwemmen in het meer, dat in de zomermaanden heerlijk is opgewarmd.

Bovendien is het in de herfst smullen geblazen! Wie van lekker eten houdt, wordt bijna elk weekend getrakteerd op een gastronomisch hoogtepunt. Het najaar is aan het Gardameer namelijk dé tijd van de culinaire festivals. Je kunt een bezoek brengen aan wijnfeesten en oogstfeesten en speciale evenementen bijwonen rond traditionele streekproducten als honing, truffels, pompoenen en olijfolie.

Winter: ultieme rust en wonderlijk uitzicht

Sneeuw aan het Gardameer? Jazeker! Schaatstochten zullen niet voorkomen, maar de kans bestaat dat de pittoreske huizen worden bedekt door een zacht, wit tapijt. Wie het Gardameer weleens in de zomer heeft bezocht, zal in december, januari en februari een totaal nieuwe kant van het meer ervaren.

Hoewel het contrast met de zomermaanden onmogelijk groot lijkt, is er in de winter nog genoeg te beleven aan het Gardameer. Beoefenaars van intensieve sporten, zoals mountainbiken, hoeven zich niet tegen te laten houden door hoge temperaturen, en kunnen zelfs een dagje gaan skiën op de Monte Baldo. Wie in dit seizoen een berg beklimt, staat een traktatie te wachten. De winterse lucht is kraakhelder en het uitzicht op het Gardameer is in dit seizoen dan ook onovertroffen.

Voor ultieme rust, prachtige uitzichten en goedkopere accommodaties is de winter de perfecte reistijd. Elk seizoen is anders, maar het Gardameer blijft verrassen. Welke reistijd kies jij?

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl