Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cijfers en feiten

Kom alles te weten over het Gardameer!

Over het grootste meer van Italië, genaamd het Gardameer, zijn een hoop interessante weetjes, cijfers en feiten te vinden. Gardameer.nl heeft de interessantste en leukste feitjes voor je verzameld. Wist je bijvoorbeeld hoe het Gardameer eigenlijk ontstaan is? Of hoeveel toeristen er komen ten opzichte van de lokale bevolking?

Het toerisme

Het Gardameer leeft inmiddels van het toerisme. Maar wist je ook dat er meer dan 50.000 hotelbedden aan het Gardameer staan en dat er meer dan 30.000 kampeerplaatsen zijn? Dat is dan nog los van de appartementen en vakantiehuizen. Als je dat vergelijkt met het aantal inwoners (zo’n 160.000), kun je wel stellen dat het Gardameer een zeer toeristische plek is.

De natuur en omgeving

De oppervlakte van het Gardameer is 370 km2. Het diepste punt in het meer is ongeveer 350 meter, maar gemiddeld is het meer 135 meter diep. In het meer liggen een aantal eilanden, zeven om precies te zijn. Daarvan zijn sommigen redelijk groot, maar drie van deze eilanden zijn enkel rotsen. Ook zijn er verschillende bergen rondom het Gardameer te vinden. De hoogsten zijn de Monte Baldo en de Pozzette met allebei een hoogte van meer dan 2200 meter. Aan rivieren geen gebrek bij het Gardameer, maar er is er maar één bevaarbaar. Dit is de rivier de Mincio die vanuit het Gardameer naar het zuiden van Italië stroomt.

Feitje over het ontstaan

Iets wat veel mensen niet weten, is hoe het Gardameer is ontstaan. Tijdens de ijstijd was het hele Gardameer bedekt met een dikke laag ijs, het was dus een gletsjer. De temperaturen stegen door de jaren heen waardoor er water werd doorgelaten en de gletsjer langzaam terugtrok. Door het terugtrekken van deze gletsjer, is uiteindelijk het Gardameer ontstaan.

Regio’s

Het Gardameer hoort officieel bij drie verschillende regio’s. Het oosten hoort bij Veneto, het westen bij Lombardije en het noorden bij Trentino. Toeristen denken vaak dat dit niet zoveel uitmaakt voor een vakantie of verblijf, maar dat doet het wel degelijk. Iedere regio heeft zijn eigen cultuur en gewoonten en dat merken de toeristen ook. Maar iedere regio is even gezellig en leuk, daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Er zijn genoeg weetjes over het Gardameer, die zeker interessant kunnen zijn om te weten wanneer je van plan bent om hier op vakantie te gaan.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl