Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Feestdagen

Feest vieren aan het mooiste meer van Italië

De meeste feestdagen in Italië worden ook gevierd door de lokale bevolking aan het Gardameer. Sommige feestdagen vieren ze juist uitgebreider en sommige minder uitgebreid, dat verschilt per regio. Let er op dat bij alle feestdagen de meeste banken, kantoren en vaak ook winkels gesloten zijn. De belangrijkste feestdagen aan het Gardameer staan hieronder.

Pasen

Pasen is misschien wel het belangrijkste feest voor de inwoners van het Gardameer. Als lekkernij hierbij eten ze geen chocolade-paashazen, maar de Colomba Pasquala. Dit is een koek in de vorm van een duif. Op Paaszondag kun je op veel plekken rondom het Gardameer evenementen bezoeken. In Limone sul Garda is een groot Paasconcert. Op tweede Paasdag is er meestal niet veel te doen: deze dag vieren de Italianen het liefst met hun familie en vrienden. Zoek je nog een leuk evenement op Goede Vrijdag? Bezoek dan Brenzone. Hier bootsen acteurs de Kruisweg van Christus na. De processie begint om half negen ’s avonds in de kerk van Castelletto di Brenzone.

Kerst

Als het Kerst is, verandert het Gardameer in een winterparadijs. Eind november worden de grote kerstmarkten opgebouwd, zoals in Verona. In de straten hangen de bewoners lampionnen op, ook in de kleinere dorpen en steden. De grootste kerstmarkt van het Gardameer staat in Arco. Een leuke tip: Riva del Garda bezit vanaf 2 december het Huis van de Kerstman. In de burcht Rocca kun je dit huis bezoeken. Op 30 december vertrekt de Kerstman weer, dus zorg dat je er op tijd bij bent, de entree kost vier euro. Steden als Bardolino, Peschiera del Garda, Riva del Garda en Sirmione hebben in de wintermaanden een ijsbaan waar volop geschaatst kan worden. De ijsbanen gaan pas begin januari weg, dus er is genoeg tijd om hier plezier aan te beleven.

Halloween

Mis je een goed Halloween feest in Nederland? Ga dan zeker naar het Gardameer, want hier vieren ze het optimaal. De lokale bevolking versiert hun huizen en verkleden zich. In elk plaatsje vind je wel iets terug van Halloween: al vieren de grote dorpen en steden het uitbundiger dan de kleine. Zelfs het pretpark Gardaland verandert tijdens Halloween. In oktober en begin november worden alle attracties aangekleed in de stijl van Halloween en er zijn shows en parades in het pretpark te vinden. Op sommige dagen zijn de attracties tot middernacht open en volgt er een fantastische vuurwerkshow, kijk even op de website van Gardaland op welke dagen dit precies is.

Dus heb je zin om je feestdagen door te brengen aan het Gardameer? Dan is dat zeker mogelijk. Let er op dat de accommodaties wat duurder kunnen zijn tijdens de feestdagen, maar als je vroeg boekt, kun je dat voor zijn. Op zoek naar een plek om te slapen? Kijk dan snel bij ons aanbod.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl