Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Typisch Gardameer

Waar denk jij aan bij het Gardameer?

Denk je aan het Gardameer dan denk je aan… water! Want het is het grootste meer van Italië, waar veel liefhebbers van watersport elk jaar weer naartoe trekken. Ook staat het meer bekend om de idyllische dorpen en steden die aan het water liggen. Het is de perfecte vakantie voor het gezin, want er zijn veel pretparken, familieparken en campings te vinden. Wij vertellen je meer over wat nou typisch Gardameer is.

Steden

De vakantiegangers die al jaren trouw naar deze bestemming komen, kunnen ze wel dromen. Toch worden de steden en dorpen nooit saai. Op de marktjes is het altijd weer leuk om het Italiaanse leven gade te slaan. En op een terrasje zitten met een Aperol Spritz doe je natuurlijk het liefst het hele jaar door.

De grootste stad, zowel qua winkels als uitgaansgelegenheden, is Desenzano del Garda. Het is een gezellig bruisend centrum met een mooie haven waar je makkelijk een dag kunt vertoeven. Wil je graag meer leren over de geschiedenis van het meer, dan ga je naar het schiereiland Sirmione. Hier kun je oude ruïnes en het bijbehorende museum bezoeken. Watersporters gaan naar Riva del Garda, wijnliefhebbers naar Bardolino, en de leukste markt is op de boulevard van Lazise te vinden.

Andere steden aan het meer voor een leuk daguitstapje zijn Limone sul Garda, Malcesine, Garda, Peschiera del Garda, Moniga del Garda en Salò.

Watersport

Op het grootste meer van Italië kun je natuurlijk goed terecht voor zeilles, kitesurfen en waterskiën. Bij de meeste steden zit wel een school waar je lessen kunt krijgen en/of materiaal kunt huren. Maar let op, want in sommige delen van het meer is het verboden om te zeilen of een boot aan te meren. In het noorden van het meer verzamelen zich de meeste watersportliefhebbers, omdat de wind daar meestal het gunstigst is. De plaatsen Riva del Garda en Torbole staan het meest bekend om de vele watersportmogelijkheden.

Het is natuurlijk ook leuk om een motorbootje te huren. Ook dit kan bij de meeste steden in de buurt. Zorg wel dat je dit op tijd regelt, want de dag zelf zijn alle bootjes meestal al bezet! Als je geen vaarbewijs hebt, vraag dan ook even goed na welke boot je zonder vaarbewijs mag huren.

Familievakantie

Het Gardameer staat echt bekend als een bestemming voor gezinnen en families. Dit komt mede door de vele attractieparken. Het bekendste pretpark is Gardaland, iets boven Peschiera del Garda aan de oostkant van het meer. Daar in de buurt liggen ook Aquapark Canevaworld en Movieland. Ook leuk is het Avonturenpark Parco Naturo Viva. Of beklim met het hele gezin de Monte Baldo!

Veel campings of vakantieparken liggen ook vlak aan het meer, en hebben bijna allemaal een animatieprogramma in het hoogseizoen. Het is zeker één van de meest kindvriendelijke bestemmingen in Italië.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl