Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Handige apps voor Italië

Als je op vakantie naar Italië gaat, heb je misschien al alle uitstapjes tot in de puntjes gepland. Toch is het leuk en handig om deze apps bij de hand te hebben. Voor extra informatie, of in het geval dat er wat misgaat. Of misschien heb je alles nog helemaal niet zo goed gepland. Dan kun je deze handige apps voor Italië goed gebruiken!

apps

Foto via Pixabay

Trenit!

Met deze app kun je een treinreis in heel Italië uitzoeken. In de app krijg je treinen van grote en kleinere treinmaatschappijen te zien. Ook handig is dat je alle details over de reis kunt zien en de optie hebt om notificaties te krijgen over een bepaalde route. Via de app kun je meteen je kaartje kopen, zodat je geen gedoe hebt op het station. Om deze app goed te kunnen gebruiken, is het wel zo handig als je internet in het buitenland hebt.

Italy Offline Road Map

Voor deze app heb je zelf geen internet nodig, want je kunt de kaarten van Italië ook offline gebruiken. Je ziet zowel autoroutes als wandel- en fietspaden en krijgt bovendien tips over wat er in de omgeving te doen is. Extra handig: je kunt in de app ook simpele Italiaanse zinnetjes opzoeken en overnachtingen vinden. Voor die opties heb je dan wel internet nodig.

kaart italie

Foto via Pixabay

Italy Popular Tourist Places

Een geweldige app voor wie van de Italiaanse cultuur houdt. Je vindt veel informatie en foto’s over de meeste grote steden, maar ook over streekgerechten, stranden, romantische plekjes, activiteiten en evenementen. Een hele uitgebreide app, want je kunt zelfs informatie over bloemen en tuinen vinden. Ook staan er veel leuke feitjes en weetjes over de Italiaanse cultuur in deze app.

pisa

Foto: Pedro Mora via Pixabay

Eat Italy

Vind jij het soms ook zo moeilijk om een écht Italiaans restaurant te vinden in een grote stad? Of de toeristenplekken van de authentieke eetgelegenheden te onderscheiden? Dan is deze app ideaal! De Italiaanse voedselcriticus Elizabeth Minchilli tipt niet alleen de restaurants waar je goed kunt eten, maar ook de beste bakkerijen, wijnbars, gelateria’s, hotels en nog veel meer. Voor een goede culinaire ervaring in Italië download je dus Eat Italy.

carbonara

Foto via Pixabay

Il Meteo

Weten wat de beste dag is om die ene stad te bezoeken? Dan is de app Il Meteo wel zo handig, dé weerapp van Italië. Zo weet je of het een echte zonnige stranddag wordt, of juist wat frisser. Dan kun je heerlijk door de straten van de prachtige Italiaanse steden en dorpjes slenteren!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl