Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dé hotspots in Moniga del Garda

Waarom je zeker een bezoekje moet brengen aan dit dorpje!

Moniga del Garda. Een plek wat voor mij voelt als mijn tweede thuis. Als klein peutertje bracht ik mijn eerste bezoek aan dit pittoreske dorpje. En jaren later heb ik hier zelfs twee zomers gewerkt op een camping. Het altijd bruisende plein en de gezellige boulevard zijn naar mijn mening een absolute aanrader voor een heerlijke zomeravond. Benieuwd naar de hotspots in Moniga del Garda? Lees dan gauw verder!

La piazza

Je zomeravond kun je beginnen op het plein van Moniga. Dit plein kan het beste omschreven worden als klein, knus en bruisend. De fontein is het middelpunt en daaromheen zijn een aantal gezellige terrasjes. Plof neer op een van de stoelen van restaurant La Dogana voor een heerlijke maaltijd. Ben je eenmaal klaar met eten, ga dan naar de overkant van het plein voor een heerlijke koffie bij Antico Caffe.

Il castello

Zin in een beetje cultuur snuiven? Vervolg dan je weg naar het kasteel van Moniga. Deze is gelegen achter het plein, richting de autoweg. Waarschijnlijk heb je hem bij aankomst al gespot, dus je kunt hem haast niet missen. Dwaal rond door de poorten van het kasteel. Zin in een afzakkertje? Ga dan links omhoog langs het kasteel. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niks is te vinden, maar achter de bomen schuilt een gezellige kiosk. Vooral ’s avonds is het hier heerlijk. Kies een plekje uit aan de balustrade en kijk uit over het Gardameer. Een spectaculair uitzicht gegarandeerd!

hotspots in Moniga del Garda

Il porto

Breng tot slot een bezoekje aan de gezellige haven. Deze ligt – uiteraard – direct aan het meer, dus vanuit het centrum is dit eventjes lopen. Vind je weg via het kasteel naar beneden en flaneer op de boulevard. Ga zitten langs de waterkant waar je de lichtjes van de overkant ziet schitteren op het meer. Voor een lekkere cocktail of voor een late night snack is er een barretje met een groot terras. Op sommige avonden is hier zelfs live muziek en kun je heerlijk dansen.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl