Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Italiaanse markt van Bardolino

Als klein jongetje heb ik enkele zomers doorgebracht aan de toeristische oostkust van het Gardameer, op een camping in de buurt van Bardolino. Mijn ouders en ik hadden daar een favoriete standplaats waar we met twee andere gezinnen heen trokken. De mooie omgeving, spelen op de campings, struinen over de authentieke marktjes en de waterpret hebben bijgedragen aan wat ik altijd als mijn fijnste zomers heb ervaren. Al kan ik niet ontkennen dat die heerlijke Italiaanse ijsjes ook hun bijdrage geleverd hebben.

Haven - italiaanse markt van Bardolino

Met die vakanties als inspiratiebron ben ik een aantal jaar geleden voor een zomerbaantje aan de minder toeristische westkust van het Gardameer gestrand. Deel van mijn taken was het flyeren op campings. Waardoor ik dagelijks heerlijk in de zon op een scootertje rondreed door het groene heuvelachtige landschap. 

Hoewel de zuidwestelijke kant van het Gardameer rustiger is,  kun je met verschillende boottochten wel de bijzondere toeristische plekjes op en rondom het meer bezoeken. Je zult de charmes van Sirmione voelen vanaf het moment dat je via de middeleeuwse ophaalbrug over de gracht de poorten van dit prachtige stadje binnenloopt. En zonder twijfel bezorgt het prachtige Isola del Garda je een interessante en zeer plezierige excursie!

Bardolino - Italiaanse markt van Bardolino

Met de boot naar Bardolino

Wat uiteraard niet mag ontbreken tijdens een vakantie aan het Gardameer is een bezoekje aan een echte Italiaanse markt. Elke donderdagochtend organiseert het gezellige stadje Bardolino aan de zuidoostkant van het meer de traditionele openluchtmarkt. En het fijnste? Dat je vanaf de westelijke kant van het meer boottochtjes kan boeken. Deze varen via de haventjes van Gardone, Portese, San Felice en Manerba naar de overkant van het meer, richting Bardolino. 

Marktkraam - Italiaanse markt van Bardolino

Met 1 km uitgestrekt langs de belangrijkste lokale promenade is dit de grootste markt rondom het meer. Op deze karakteristieke markt tref je een kleurrijke selectie van ambachten, souvenirs en verse producten van de boerderij aan. Dit een uitstekende gelegenheid om wat authentieke maar goedkope olijfolie en lokale gerechten te kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wereldberoemde Bardolino-wijn van de stad? De smalle kronkelende straatjes van het oude centrum van Bardolino bieden volop mogelijkheden om te genieten van heerlijke lokale gerechten. Al kun je hier ook heerlijk sfeer proeven. 

De vele modieuze boetieks, cafés en restaurants hebben een stijl en verfijning die duidelijk Italiaans is; Bardolino is in feite uniek omdat het een populaire toeristische locatie is, maar de meeste winkels in de omgeving ook door Italianen gebruikt worden. Het fijne aan deze tocht is dat de boot je ophaalt bij een van de vertrekhavens. Zo hoef je alleen maar achterover te leunen, te ontspannen en genieten van de zwoele bries en het schilderachtige uitzicht. Tijdens de reis van een uur pauzeert de boot kort, zodat je de schoonheid van Isola del Garda kunt bewonderen.

Kunst - Italiaanse markt van Bardolino

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Eden

Familie Voskuil, 17 augustus 2016

Mooi stuk privéstrand!

Goed en mooi gelegen! Mooi uitzicht, goed restaurant en bar. Leuk zwembad en mooi stuk privé strand aan het meer.

Salo is een tip in de omgeving. Gezellig en leuk plaatsje. Portese is ook een gezellig knus plaatsje en daar kan je lekker ijs eten!

Bezocht Eden met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl