Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kampeertips voor aan het Gardameer

Italië is een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Afgelopen zomer ben ik uiteraard weer naar dit prachtige land gegaan. Samen met mijn familie heb ik gekampeerd aan het Gardameer. Daarom weet ik als geen ander dat voorbereiding het halve werk is. Hier zijn mijn kampeertips voor een perfecte kampeervakantie aan het Gardameer!

Lang leve Italië!

Elk jaar ga ik samen met mijn familie op vakantie. Tot nu toe zijn wij altijd naar Italië gegaan. Met z’n allen de auto in, tenten mee en gaan. Ik heb al aardig wat dingen meegemaakt tijdens het kamperen in Italië. Elk jaar gebeurt er wel iets. Bijvoorbeeld een storm, een boom die op een tent valt of spullen die kwijt raken. Mijn vakantie naar het Gardameer verliep dit keer echter zo goed als vlekkeloos. Elke avond lekker eten en overdag heerlijk zwemmen in het meer. Hier wat tips zodat jij net zo’n perfecte vakantie beleeft als ik!

gardameer

Foto via Pixabay

Wat neem je mee naar het meer?

Het Gardameer heeft kiezelstranden. Neem daarom waterschoenen mee! Hiermee voorkom je dat je je voeten openhaalt aan een scherpe steen en loop je makkelijker over de bodem. Omdat het een kiezelstrand is, is het ook een goed idee om een stoeltje mee te nemen. Dan zit je in ieder geval comfortabel! Een handdoek is natuurlijk ook belangrijk. Neem bijvoorbeeld ook een opblaasbootje mee, want het Gardameer is de perfecte plek om lekker bootje te varen!

kampeertips voor aan het Gardameer

Foto via Pixabay

Op de camping

Het weer is in Italië bijna altijd prachtig, maar zelfs daar stormt het wel eens. Zelf heb ik een keer zo’n storm meegemaakt. Het ene moment scheen het zonnetje en stond er geen wolkje aan de lucht, het andere moment regende het met bakken uit de lucht, waaiden bomen om en stonden de straten en de camping onder water. Meestal vallen er alleen maar normale regenbuien. Het is slim om goed te kijken of de buitentent de binnentent helemaal bedekt. Als dit niet goed gedaan is, kan het water zo de tent inlopen.

Stel je voor, het is lekker warm en je hebt net ontbeten, maar er is nog melk en boter over van het ontbijt. Zorg er dan voor dat je die spullen in een bak met koel water in de schaduw legt. Hierdoor blijven de producten het langst goed!

kampeertips voor aan het Gardameer

Foto via Pexels

Knusse pizzeria

Als laatst heb ik een pizzeria tip. Pizzeria San Benedetto in Desenzano is mijn favoriete pizzeria aan het Gardameer! Je loopt hier de pizzeria binnen en ziet meteen de grote steenoven waar de pizza’s in gebakken worden. Het restaurant zelf is klein en erg knus. Het geeft je meteen een authentiek Italiaans gevoel! Er staan veel verschillende pizza’s op het menu waar uit gekozen kan worden. Deze Italiaanse pizza’s worden gebakken in een echte steenoven en zijn zeker een aanrader! Dineren aan het Gardameer? Ga naar pizzeria San Benedetto!

pizza

Foto via Pixabay

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl