Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Je kinderen vermaken tijdens de reis naar het Gardameer

Het Gardameer is misschien wel de bekendste regio in Italië onder Nederlanders. Een echte trekpleister onder de toeristen. Duizenden Nederlanders brengen hier jaarlijks hun vakantie door aan het azuurblauwe meer. Maar voordat je vakantie gaat beginnen heb je nog een lange reis te gaan. Met de auto naar het Gardameer brengt meerdere voordelen met zich mee. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je gaat rijden en ook op de plaats van bestemming kun je je makkelijk verplaatsen. In dit blog lees je meer over het Gardameer en de reis er naartoe.

De reis naar het Gardameer

Reizen naar het Gardameer is prima in één dag te doen. Vanaf Utrecht ben je ongeveer 12 uur onderweg. Ga gezellig picknicken tijdens een tussenstop! Hartstikke leuk voor de kinderen. Ook is het altijd slim om spelletjes en boekjes mee te nemen. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is geel: de grote ‘M’ van de McDonalds. Trakteer de kinderen op een ijsje of burger en ze zijn al blij. Maar om ze optimaal vermaak te bieden kun je gebruik maken van interactieve tv voor je smartphone. De app is te gebruiken in de hele EU. Zo kunnen de kinderen gedurende de reis al hun favoriete programma’s terugkijken! Dan is zo’n verre reis al snel geen probleem meer.

Met kinderen in de auto naar het Gardameer

Aangekomen op de plaats van bestemming

Verblijven aan het Gardameer kan in allerlei verschillende soorten accommodaties. Verblijf op een gezellige camping of kies voor meer luxe in een hotel of appartement. Het Gardameer heeft voor alle soort toeristen wel iets te bieden. Het eten is er heerlijk, je kan een verfrissende duik nemen in het meer, authentieke dorpjes bezoeken of juist sportieve activiteiten ondernemen. Plaatsen die je niet mag missen zijn Sirmione, Lazise en Salò. Deze romantische steden geven het echte karakter van Italië weer. Ook heel leuk is om een bootje te huren en zelf het meer op te gaan. Voor de kleine bootjes heb je namelijk geen vaarbewijs nodig. Een van de mooiste plekjes bij het Gardameer is wel de Varono waterval en grot. Tevens is er ook een natuurpark en botanische tuin.

Lazise aan het Gardameer

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl