Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De lekkerste ijsjes proef je in… Lazise!

Lazise betovert iedereen

Lazise is één van de gezelligste en populairste oorden aan de Riviera degli Olivi. Zoals de naam al zegt, in het Latijns “Laceses”, plaats aan het meer, ligt dit plaatsje gelegen aan het o zo mooie Gardameer. Het middeleeuwse karakter is hier nog goed zichtbaar. Een groot deel van de oude stadsmuur, compleet met kastelen en torens, en de kerk San Niccolò zijn bewaard gebleven. Met aan de ene kant de San Niccolò kerk en aan de andere kant tal van terrasjes, maakt dat de oude haven Porticciolo al een bezienswaardigheid op zich is. De pastelkleurige oude paleizen en de kleine bootjes als decor, geven het een enorm schilderachtig en fotogeniek karakter. En geloof me, dit plaatsje zal je elke keer weer opnieuw betoveren.

Vroeger ging ik samen met mijn ouders bijna elk jaar naar het Gardameer. Omdat we echte kampeerders zijn, zochten we altijd een camping op langs het meer. Stiekem hadden we toch wel een voorkeur voor een camping dichtbij Lazise. Het is een perfect plaatsje om een middagje over de markt te slenteren of een avondje op de boulevard te vertoeven voor een smakelijk diner, of nog beter… voor een heerlijk ijsje!

garda
IJs, ijs en nog meer ijs

Want laten we even eerlijk zijn. De Italiaanse ijsjes alleen al, zijn een reden om naar Italië te gaan. En laat nou net één van de beste ijssalons in Lazise zitten, namelijk de ijssalons van La Cremeria di Lazise. De ene gelateria bevindt zich in de haven, de andere in het centrum. Ze hebben een eigen ijsproductie waar elke dag vers ijs wordt gemaakt. Dit kun je overigens ook met je eigen ogen zien. De kwaliteit is van hoog niveau, de prijzen zijn eerlijk en ze zijn erg klantvriendelijk. Ze zijn erg trots op hun heerlijke Italiaanse ijs, wat naar mijn idee ook terecht is. En wat een keus! Je hebt de keuze uit een groot assortiment aan smaak en kleur. Van pistache en romige “chocolato fantastico” tot smurfenijs voor de kinderen. Jammie!

Wil je liever op één van de terrasjes aan de boulevard genieten van een heerlijke ijscoupe? Dan kan dat natuurlijk ook. Ook hier serveren ze ijs van goede kwaliteit. Plus, je kan intussen lekker mensen kijken, de tekenaars bewonderen en genieten van voorbij racende speedboten.

Ik zou het wel weten als ik jou was. Neem lekker een bolletje (of twee én met slagroom!)

fotoa

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Residence Vico

Familie Koolschijn, 28 maart 2017

Prachtige ligging!

Mooie appartementen. Vriendelijke mensen van en op het complex. Dicht in de buurt van plaatsjes voor boodschappen. Prachtige omgeving en meer. Erg fijn dat er voor iedereen een parkeerplaats beschikbaar is. Tips in de omgeving? Het meer en de heuvels/bergen.

Bezocht Residence Vico met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl