Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste dorpjes aan het Gardameer

Het Gardameer en zijn omgeving moeten het hebben van dorpjes in plaats van steden. Dat geeft niet, want dorpjes zijn soms nóg leuker dan de grote stad. In de lieflijke Italiaanse dorpen proeven wij maar wat graag van de sfeer en alle lekkernijen. Een overzicht van onze favorieten!

San Felice del Benaco

Twee kilometer hoger gelegen dan het Gardameer vind je het typisch Italiaanse dorpje San Felice del Benaco. Het dorp kenmerkt zich door smalle staatjes en groene tuinen. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het meer en op Isola del Garda. Met name ’s avonds is het uitzicht op Salò een sprookjesachtige belevenis.

Moniga del Garda

Moniga del Garda is een plaatsje met een wat instabiele identiteit. Ooit hoorde het bij Venetië, later bij Oostenrijk en later werd het een zelfstandige gemeente, wat het nu nog steeds is. Inmiddels is Moniga geheel eigen en hebben ze zelfs hun eigen wijn: een fantastische rosé. De Chiaretto, de wijn van één nacht, is het trotse bezit van Moniga del Garda. Ieder jaar wordt in april de prijs voor de beste Chiaretto uitgereikt en in juli wordt het ‘Feest van de Chiaretto’ gevierd.

Peschiera del Garda

Een indrukwekkend stadje is Peschiera del Garda, mede dankzij de Venetianen die hier hun sporen hebben nagelaten. In de 16e eeuw hebben zij hier een indrukwekkende vesting gebouwd. Het oude stadscentrum van Peschiera wordt nog steeds omringd door dit bastion en de oude stenen stadsmuren. Maar Peschiera is meer. Het bezit een van de grootste havens van het Gardameer, net buiten het stadshart.

sirmione-948132_960_720

Malcesine

Er zijn eigenlijk vier belangrijke activiteiten, die je als bezoeker van Malcesine gedaan moet hebben: slenteren door de smalle straatjes in het centrum, een veerboot nemen naar een andere plaats aan het meer, met de kabelbaan de Monte Baldo op en een heerlijk Italiaans ijsje eten. Zo, ben je al overtuigd? Zo leuk en bewogen is Malcesine dus! Malcesine is mede door haar ligging, ingeklemd tussen het blauwe water van het meer, een populaire bestemming aan het Gardameer.

Bardolino

Bardolino is net als Moniga gericht op zijn wijnen: in Bardolino worden verschillende festiviteiten georganiseerd ter ere van de wijnen van Bardolino. In mei is er het feest van de Bardolino Chiaretto (een rosé-achtige wijn), in oktober het feest van de Bardolino-druif en in november het feest van de Bardolino Novello. Verder is het in Bardolino vooral heerlijk slenteren door smalle steegjes, stoppen bij de vele terrasjes en heerlijk eten bij de talloze Italiaanse restaurants. Genieten!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Fornella

Familie Caboni, 17 augustus 2016

Fantastische camping!

Het is mooi, het dorpje Salo is gezellig. Mooie natuur.

Fantastische camping, mooie ligging, prima personeel overal. Maar het weer is er te instabiel in het voorseizoen. De andere kant van het meer vinden wij toegankelijker voor wandelaars en fietsers. In de bergen zijn we niet geweest door het slechte weer. Dat was de bedoeling van de vakantie. We hebben een prima alternatief mogen kiezen naar een omgeving waar het wel mooi weer was. Prima service van uw organisatie. We verbleven de rest van de vakantie op Sardinie, de eerste week bij camping 4 mori. Ook over deze camping niets dan lof. Muravera is een vreemd dorp waar niets te beleven is. Dus ook deze camping zouden wij niet aanbevelen door de ligging. De tweede week mochten we wel blijven, maar we zijn naar het noorden van het eiland gegaan. Dat kwam voor ons beter uit, omdat daar meer wandel en fietsmogelijkheden zijn in de omgeving van de door ons uitgekozen camping.

Bezocht Fornella met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl