Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ga plonsen en spetteren in een van de waterparken!

De leukste waterparken aan het Gardameer

Het Gardameer: een heerlijke plek om je onder te dompelen in het aangename water. Zeker wanneer de temperaturen lekker oplopen in de zomer! Maar er is meer mogelijk dan alleen een duik in het natuurwater. Wat dacht je van de waterparken die de regio rijk is? We lichten de leukste voor je uit.

Parco Acquatico Cavour

In Valeggio sul Mincio ligt Parco Acquatico Cavour. Een heerlijk zwempark dat in 2015 nog de derde prijs voor beste park in Italië won. Niet voor niets, als je het ons vraagt. Dit park is een groot aantal waterattracties waarvan ook een gedeelte wellness en veel groen rijk. Ideaal dus voor zowel jong als oud. Ook is er de mogelijkheid te sporten in dit park. Zo zijn er frisbees aanwezig en zijn er volleybalnetten tot je beschikking. De prijs voor een ticket in Parco Acquatico Cavour bedragen 17 euro voor volwassenen en 13 euro voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Aqua Paradise Canevaworld

Voor spectaculaire waterattracties is Aqua Paradise Canevaworld een goed idee. Wat dacht je van de waterjump, waarbij je wordt afgeschoten nadat je een stuk door een dichte buis raast. Sensatie gegarandeerd! Maar er zijn natuurlijk ook minder heftige attracties te vinden. Zo kun je op de crazy river lekker dobberen op een band. Het Canevaworld Aquapark kun je combineren met het Movieland Hollywoodpark, dat ernaast ligt. Maar een hele dag waterplezier kan natuurlijk ook. Wat jij wilt! Entreetickets voor het Aqua Paradise Canevaworld bedragen 27 euro voor volwassenen en 21 euro voor kinderen van 1 meter tot 1.40 meter.

Parco Acquatico Picoverde

Een wat minder spannend waterpark is Parco Acquatico Picoverde. Hoewel het waterpark mooi van opzet is en een mooi zwembad heeft, inclusief een apart kinderbad en diverse glijbanen, is het niet zo groot als andere genoemde parken. Bijkomen doe je bij Parco Acquatico Picoverde op een mooie ligweide. De entreetickets voor dit park bedragen 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen.

Waterpark Riovalli

Waterpark Riovalli doet niet aan ouderwetse attracties. In 2015 plaatste het park een aantal nieuwe waterattracties en in 2016 op herhaaldelijk verzoek van de volwassenen komt de superkamikaze terug, met zijn 50 meter lange afdaling alleen geschikt voor de allermoedigsten. Riovalli heeft een prachtige ligging tegen het groen van deze Italiaanse regio en ligt dan ook niet op gelijk hoogte. Overigens is dit park geen park van megaformaat zoals Canevaworld en Cavour. Vooral voor de allerkleinsten is dit park ook aangenaam, met een speelweide en speeltuinen. Entreetickets voor Riovalli bedragen 6,50 euro.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Cisano San Vito - Gardameer.nl
7

Cisano San Vito

Lazise, Bardolino, Oost

  • Aan het Gardameer
  • Familiecamping
  • Ruim animatieaanbod

Een vakantiepark met volop waterplezier én ook nog dichtbij pretparken Gardaland en Caneva World! Een gezellige familievakantie beleef je hier.

Pagina delen

Gardameer.nl