Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Living the local life: begin je eigen restaurant aan het Gardameer

Als je mij vraagt of ik het Gardameer in een paar woorden kan beschrijven, zou ik het omschrijven als een prachtig gebied met vriendelijke mensen en goed eten. En wat voor eten. Je kunt me voor vrijwel alle Italiaanse gerechten wakker maken. Een overheerlijke pasta, vullende lasagne en versgebakken pizza; het moge duidelijk zijn dat Italiaans eten letterlijk en figuurlijk in de smaak valt. En niet alleen bij mij, want de Italiaanse keuken is één van de meest populaire keukens.

Toen ik laatst aan het dagdromen was over het Gardameer en afdwaalde bij het Italiaanse eten, dacht ik hoe geweldig het was om deze twee heerlijkheden te combineren. Want zeg nu zelf, lijkt een eigen restaurant aan het Gardameer met de crème de la crème van gerechten jou ook geen top idee? Lees snel verder, want in dit artikel vertel ik je waar je aan moet denken als je een eigen restaurant aan het Gardameer wilt starten.

Probeer in te schatten hoe succesvol jouw avontuur wordt in Italië

Ondernemen is risico nemen. Zeker in het buitenland, aangezien je niet alleen een onderneming start, maar ook huis en haard verlaat. Daarom is het verstandig om allereerst te kijken hoe het leven in het buitenland jou bevalt. Zo weet je zeker dat je geen spijt krijgt van de emigratie en de kans van slagen groot is. Realiseer je ook goed wat je opgeeft in Nederland en probeer goed in te schatten wat voor gevolgen dat heeft. Leer tenslotte de taal zodat je goed kunt netwerken, want een ding is zeker: goede voorbereiding is het halve werk.

Een eigen restaurant aan het Gardameer

Foto van Du Parc via Vacanceselect

Leer de markt en de gerechten kennen

Ben je zeker van je avontuur aan het Gardameer? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en ervoor te gaan! Bijna dan, want voordat je van start kunt gaan met het opstarten van een eigen onderneming is het zaak om te weten wie jouw klanten zijn. Zijn dit locals of zijn dit toeristen? Kijk ook naar wat zij eten in dit gebied en welke trends er spelen op het gebied van voeding. Hierbij is het ook van belang om de cultuur en de eetgewoonten te begrijpen.

Kijk naar de regels en subsidies

Niks is zo vervelend als tegen onverwachte en onaangename verrassingen aanlopen. Wanneer je je internationale ambities achterna gaat en een bedrijf gaat opzetten, is het noodzakelijk om je te verdiepen in lokale wet- en regelgeving van de overheid. Probeer ook contact te leggen met lokale ondernemers of Nederlandse ondernemers die ervaring hebben, zodat je weet wat je te wachten staat.

Een eigen restaurant aan het Gardameer

Foto van Fontanelle via Vacanceselect

De financiering

Last but not least: de financiering. Om je eigen zaak op te kunnen starten is het natuurlijk noodzakelijk om daarvoor de financiële middelen te hebben. Hoewel sommigen misschien jarenlang gespaard hebben om deze droom in vervulling te laten gaan, is dit niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden. Wat dacht je van voordelig geld lenen? Zo kun je zonder jarenlang geld opzij gezet te hebben toch je droom achterna.

Lijkt een eigen restaurant aan het Gardameer jou ook fantastisch? 

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Experia

Familie van As, 19 september 2016

Mooie karakteristieke accommodatie

Mooie karakteristieke accommodatie gelegen in een prachtige en rustige omgeving

Tips in de omgeving: Het Gardameer! Alleen in de maand augustus te druk. Tip; ga met de trein vanaf Peschiera naar Verona. Duurt maar 20 minuten en kost maar 6 euro per persoon.

Bezocht Residence Experia met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl