Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ontdek het Gardameer met de camper

La Bella Italia, nog altijd een van de favoriete bestemmingen in de zomer. De Italiaanse zon doet namelijk elk mens goed! En vergeet het heerlijke Italiaanse eten ook niet. Ga je deze zomer met de camper op pad? Een rondreis met de camper rond het Gardameer is een absolute aanrader. Het leuke aan het Gardameer is dat elk gedeelte weer net even anders is en voor veel afwisseling zorgt. Kies je ervoor om het hele Gardameer rond te gaan of kies je voor een gedeelte van de route?

Een goede voorbereiding

Zoals het gezegde luidt, een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook als je op pad gaat met de camper. Als je de camper ophaalt van de stalling dan maak je deze eerst weer gereed om de weg op te gaan. Omdat hiervoor nogal wat dingen van belang zijn is het handig een overzicht te hebben. Hier vind je daarvoor een handige checklist.

gardameer camper

Belangrijk is ook om goed verzekerd op vakantie te gaan. Met de juiste verzekering kan je met een gerust hart de weg op. Bij Diks Verzekeringen kan je een speciale camperverzekering afsluiten. Via de website kan je heel eenvoudig verzekeringen vergelijken en de verzekering kiezen die het best past bij je camper. En dat ook nog tegen een voordelig tarief. Dat is voordelig en veilig op vakantie gaan!

De route uitstippelen

Wil je het hele Gardameer rondrijden met je camper dan is dit in totaal 187 kilometer. Je kan ook een stukje afsnijden door de ferry te nemen van Limone naar Malcesine. Als je de tijd hebt rijd dan vooral de hele route. Begin je in het noorden stop dan in Riva. Dit is het meest noordelijk gelegen stadje aan het meer. Aanschouw hier de spectaculaire sprongen die de kite- en windsurfers maken door de altijd sterke wind. Rijd je vervolgens naar beneden dan kom je langs het gezellige Malcesine. Vanaf hier neem je de kabelbaan naar de top van de Monte Baldo. Bovenop zijn er prachtige wandelingen te maken.

gardameer malcesine

Aan de andere kant van het meer ligt misschien wel de mooiste weg ter wereld richting Tremosine sul Garda. Onderweg word je beloond met fantastische vergezichten. Eenmaal aangekomen en je staat op het bekende Terrazza del Brivido. Naast een fenomenaal uitzicht over het Gardameer kan je hier ook honderden meters loodrecht naar beneden kijken.

In het zuiden loopt de route direct langs het meer en kom je onderweg veel leuke plaatsjes tegen. Het schiereiland Sirmione heeft een mooi oud centrum waar je doorheen kan slenteren. Lazise, Punta san Vigilio en Peschiera del Garda zijn ook de moeite waard om te stoppen of een paar dagen door te brengen. Neem vooral ook de tijd om de regio te ontdekken: er zijn oneindig veel leuke kleine plaatsjes, eigenlijk te veel om op te noemen. Langs het Gardameer verblijf je onderweg natuurlijk met je camper op de camping. Kijk tussen ons aanbod om de mooiste campings niet mis te lopen.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl