Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ontdek het noorden van het Gardameer vanuit Residence Excelsior

Je eigen appartement direct aan het meer en een zwembad met spectaculair uitzicht. Dat is nog eens een luxe vakantie aan het Gardameer! Niet alleen is het heerlijk vertoeven bij Residence Excelsior, het is ook de ideale uitvalsbasis om de bijzondere omgeving van het noordelijke deel van het Gardameer te ontdekken. Ik tip een aantal leuke uitstapjes:

Riva del Garda en Torbole

Riva del Garda en Torbole zijn bekende plekken voor watersporters. Hier kun je je uitleven met zeilen, windsurfen, kanoën, roeien en zelfs duiken. In het noordelijke deel van het Gardameer zijn motorboten verboden, waardoor je extra veilig aan de slag kunt. Hou je niet zo van watersport? Dan kun je in Riva del Garda ook heerlijk relaxen aan het meer of struinen door het centrum.

Torbole

Tommy Rau via Pixabay

Lago di Ledro en Lago di Tenno

Dichtbij het noorden van het Gardameer liggen 2 kleinere meren die zo mooi zijn, dat je ze zeker eens moet bezoeken. Lago di Ledro is een bergmeer met ontzettend schoon water ten westen van het Gardameer. In de zomer is het heerlijk vertoeven op één van de aangelegde stranden. Ook wordt er veel aan watersport gedaan op het meer en rondom het meer lopen wandel- en fietspaden. De omtrek van het meer is ongeveer 10 kilometer.

ledro

Foto: Hans via Pixabay

Lago di Tenno is ook een bergmeer, zo klein dat je er in een uurtje omheen wandelt. In de omgeving lopen uitgebreidere wandel- en fietsroutes met prachtige uitzichten, want je zit hier op 550 meter hoogte. Het turquoise water is erg koud, maar daardoor ook heerlijk verfrissend in de zomer! Zelfs in het hoogseizoen is het niet te druk en kun je hier een dagje relaxen in een oase van rust.  

lago di tenno

Foto: Kathleen Claes

Trente

Zo’n 40 kilometer rijden vanaf Residence Excelsior ligt de stad Trente, hoofdstad van de regio Trentino-Zuid-Tirol. Bij een verblijf aan het Gardameer hoor je vaak de steden Venetië, Milaan of Verona als tip voor een uitstap. Trente wordt een beetje vergeten, en dat is zeer onterecht. Het is een echte studentenstad met veel geschiedenis. Zo behoorde het tot de Eerste Wereldoorlog nog tot Oostenrijk, waardoor het een tweetalige stad is. Kijk dus niet raar op als alles ook in het Duits is vertaald! De kathedraal van de stad is erg indrukwekkend. Hou je van musea, dan zit je hier zeker goed. Trente is een echte kennisstad met kunstmusea, museums over de geschiedenis, een luchtvaartmuseum en een wetenschappelijk museum. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker shoppen of genieten van de zon op een terrasje!

trento

Foto via Pixabay

Relaxen op je eigen terras aan het Gardameer

Na een dagje erop uit in de omgeving is het heerlijk om terug te keren naar je eigen appartement van Residence Excelsior. Heerlijk met de benen omhoog op je eigen terras met uitzicht op het meer.

gardameer

Foto van Residence Excelsior

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl