Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op rondreis door Italië? Dan mag het Gardameer niet ontbreken!

Doordat de coronacrisis onze reisbewegingen behoorlijk heeft ingeperkt kiezen anno 2021 weer meer mensen voor een vakantie met de auto. Een van de mooiste autovakanties die je binnen Europa kunt maken is een rondreis door Italië. Het land is van noord tot zuid gevuld met historie en prachtige natuurgebieden. Hierdoor is de rondreis Italië voor iedere toerist een uitermate geschikte vakantie. Een van de stukken Italië die in een rondreis zeker niet mag ontbreken is het Gardameer. In deze blog vertellen we je dan ook waarom dit het geval is en wat je móet doen als je het Gardameer bezoekt!

Gardameer, Italië, Boten, Zonsopkomst, Mist, Bergen
Foto van 12019 via Pixabay

Waterpret

Het Gardameer is veruit het grootste meer van Italië. Je kunt hier dan ook terecht voor alle vormen van waterpret. Rondom het Gardameer zijn bijvoorbeeld tal van waterparken te vinden voor gezinnen. Voor de meer avontuurlijke vakantieganger kan er zelfs in het Gardameer gedoken worden! Daarnaast zit het meer vol met vissen. Als vissen tot een van jouw hobbies behoort, dan kun je hier zeker je ei kwijt. Naast de activiteiten kun je uiteraard ook gewoon op het strand neerploffen. Je kunt je met gemak dagenlang vergapen aan het prachtige azuurblauwe en schone water van het meer.

Romantische dorpjes

Rondom het Gardameer zijn tientallen dorpjes te vinden. In en rondom deze dorpjes liggen tal van bezienswaardigheden. We willen er eentje in het bijzonder uitlichten, omdat we deze plek zelf nooit zullen vergeten. Vlakbij het plaatsje Torbole ligt een grot met daarin een waterval. Alleen het aanzicht van deze waterval maakte voor ons de rondreis Italië het al helemaal waard! Verder kunnen we je aanraden om je bezoek aan het Gardameer goed in te plannen als je op rondreis door Italië bent. Je blijft namelijk zonder dat je het door hebt veel te lang rondom dit prachtige meer hangen. Hierdoor kun je gemakkelijk in de knoop raken met de rest van jouw reisschema. Probeer je daarom strak aan je eigen reisschema te houden, want het zou zonde zijn als je te lange verblijf aan het Gardameer er bijvoorbeeld voor zou zorgen dat je Sicilië moet overslaan!

Sirmione, Gardameer, Architectuur, Reizen, Toerisme
Foto van Michelleraponi via Pixabay

Lijkt een rondreis door Italië waarbij je het Gardameer bezoekt jou ook wel wat?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Weekend Glamping Resort

Familie Stolwijk, 17 augustus 2016

Leuk animatieteam!

Mooie, verzorgde camping. Accomodaties zijn zodanig opgesteld dat je voldoende privacy hebt. Vooral leuk voor jonge kinderen. Leuk animatieteam en mooi zwembad. Tips in de omgeving zijn Salo, boottocht naar Isola del Garda, Idromeer. Verder weinig gezien en veel op camping geweest.

Bezocht Weekend Glamping Resort met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl