Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op stap aan het Gardameer

Wat ga jij allemaal bezoeken?

Op stap aan het Gardameer

Wat ga jij allemaal bezoeken?

Een vakantie aan het Gardameer betekent dat je je geen dag hoeft te vervelen. Aan elke kant van het Gardameer zijn genoeg activiteiten en steden die je kunt bezoeken. Het is voor iedereen een fantastische vakantiebestemming. Jongeren kunnen genieten aan het meer en ’s avonds het nachtleven in de steden. Voor families met kinderen is het Gardameer een favoriete bestemming. En er is genoeg te beleven!

Dorpen en steden

Pittoresk, sfeervol of zelfs magisch? Zo kun je de dorpen en steden rondom het Gardameer wel omschrijven. De één nog mooier dan de andere. Je merkt bij de dorpen en steden aan het Gardameer direct de middeleeuwse sfeer. Een oude stadsmuur rondom een stad of een ruïne net buiten de stad. Dat heeft natuurlijk veel invloed op de sfeer van de stad. Als je over de smalle straatjes, aangelegd met kinderkopjes, loopt en je kijkt om je heen, zul je je verbazen over de prachtige architectuur van de oude gebouwen.

Lees meer over Peschiera del Garda, Desenzano del Garda, Malcesine en nog meer andere steden aan het Gardameer.

gardameer met kind

Pretparken

In de zomervakantie is er niks leukers dan een ritje in een achtbaan, in een band van een waterglijbaan roetsjen of spectaculaire dieren kijken. En iedereen is er gek op! Gelukkig maar dat er rondom het Gardameer genoeg attracties zijn om op stap te gaan. In het zuiden aan het Gardameer vind je bijvoorbeeld pretpark Gardaland, het populaire en zelfs grootste pretpark van Italië. Waar de kinderen in een stoomtreintje het park bekijken, gillen de jongeren hun longen uit het lijf tijdens een ritje in een over-de-kop-achtbaan. Gegarandeerd plezier voor iedereen!

Waterparken

Het Gardameer is al de leukste bestemming voor waterpret! Maar op de warme Italiaanse dagen is een dagje plonsen, springen en zwemmen in een waterpark natuurlijk ook geen straf. En laat er rondom Gardameer een aantal leuke waterparken zijn om te ontdekken. Probeer waterpark Riovalli in de buurt van Bardolino of Canevaworld tussen Lazise en Peschiera del Garda.

Canevaworld

Dierentuinen

Ben je een fan van enorme dieren of zelfs van dinosaurussen? Ga dagje naar een dierentuin aan het Gardameer! Rondom het meer zijn er verschillende dierentuinen waar je je met, en zonder kinderen heel goed kan vermaken. Er is bijvoorbeeld een park dat gebouwd is als een prehistorische omgeving en waar grote dinosaurussen zijn nagebouwd. Met geluiden en bewegingen kijken de kinderen hier hun ogen uit naar de grote dieren! Of stap je liever in een auto om op safari te gaan?

Op meerdere campings kun je ook dieren bezoeken. Op camping Weekend kun je bijvoorbeeld ponyrijden!

Campings en residences

Campings, vakantieparken en residences, je vindt ze allemaal aan het Gardameer. Direct aan het meer of in de glooiende heuvels. Met of zonder animatie. En er zijn er veel die zelfs een zwemparadijs hebben! Met glijbanen, lagune baden, kinderbaden en watervallen. Eén ding weten we in ieder geval, de kinderen hebben de vakantie van hun leven met de animatieteams op de familiecampings!

Bekijk ons aanbod in campings en residences aan het Gardameer.

Bella Italia

Ga je op vakantie met kinderen? In dit blog lees je 8 leuke activiteiten met kinderen aan het Gardameer!

Gardameer.nl