Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op stap in Castelnuovo del Garda

Het ene stadje na het andere.. Als je aan het Gardameer bent, dan wil je niks anders dan elk prachtige stadje bezoeken. Het bekende Desenzano del Garda voor een stapavondje of het kasteel van Sirmione bezoeken. Er is overal iets bijzonders te zien, maar vooral te voelen: de Italiaanse cultuur. De levendigheid en gastvrijheid van de Italianen voel je overal,  bij elke hoek van de straat en elk restaurantje die je inloopt. Dat voelde ik ook toen ik slenterde door de straten van Castelnuovo del Garda en in dit blog vertel ik mijn ervaring!

Castelnuovo del Garda

Aan de zuid-oostkant van het Gardameer ligt dit prachtige stadje, niet direct aan het meer, maar iets in het binnenland. Omdat het stadje niet direct aan het water ligt en vlakbij het populaire Peschiera del Garda, vind je hier een stuk minder toeristen. Lekker om rond rustig te slenteren in de kleine straatjes!

Slenterend door de straatjes

Ik zag het al van ver: de burcht van Castelnuovo. Deze enorme burcht ligt aan de rand van de stad. Het schreeuwt middeleeuws uit en fan van geschiedenis als ik, kan hier wel mijn ei kwijt. Na een paar uur rondgestapt te hebben om de burcht, lekker op het gras te hebben gelegen om van de zon te genieten ga ik verder.

Vanaf de burcht loop ik zo het historische stadscentrum,  op zoek naar een lekker restaurantje. Net als elke cultuurliefhebber zou zeggen: zoek een restaurantje in een klein steegje, om authentieke streekgerechten te proeven. En dat deed ik natuurlijk! Een heerlijk bord pasta en een glas wijn later ging ik verder aan mijn wandeltocht door het gemoedelijke Castelnuovo del Garda.

Voor een uitstapje iets buiten de stad raad ik je Gardaland aan! Voor een dagje lekker uitrazen in de achtbanen!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl