Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Dagtripje: naar de opera in Verona

Als je op vakantie bent in Italië en bijvoorbeeld heerlijk met je strandbedje aan het Gardameer ligt, is Verona voor veel mensen de meest dichtbij gelegen grotere stad. En laat dat nou net een fijne bestemming te zijn. Struin door de romantische Italiaanse straatjes, stel je liefdesvraag aan Julia of… ga naar de opera!

De opera in Verona

In de zomermaanden kan je in je Verona echt cultuur snuiven en genieten van prachtige opera’s. De optredens vinden plaats in de Arena van Verona, een enorm amfitheater wat gebouwd is rond het jaar 0. Het is één van de grooste amiftheaters van het Romeinse Rijk. Zo’n 22.000 toeschouwers kunnen van de mooie akoestiek genieten en zich mee laten nemen naar eeuwenoude verhalen vol met gezang en toneelspel.

Opera Verona

De bekendste opera’s

Veel verschillende opera’s worden in de Arena van Verona gespeeld en elk seizoen is het weer spannend welke ze gaan spelen. Heb je echter geen idee welke opera je moet kiezen? Kijk dan of je het verhaal van Aïda of Carmen aantrekkelijk vindt om te bekijken.

Aïda

Aïda speelt zich af in het oude Egypte en is, net als vele opera’s, een tragisch liefdesverhaal. Ethiopië wordt aangevallen door de Egyptenaren en Aïda, de dochter van de Ethiopische koning, staat in tweestrijd. Enerzijds wil ze namelijk haar vaderland en vader blijven steunen, anderzijds is ze verliefd geworden op Radames, de kapitein van het Egyptische leger.

Carmen

Het zigeunermeisje Carmen vangt het hart van sergeant Don José. Hij is zo in de ban van haar dat hij zelfs haar uit de gevangenis weet te krijgen en wordt overtuigd door Carmen om het slechte pad op te gaan. Carmen, wispelturig als ze is, wordt verliefd op iemand anders. Wanneer Don José hier achter komt, doodt hij haar.

Opera Verona

Nog veel meer keus

Naast Aïda en Carmen worden er nog heel veel andere opera’s gespeeld in de Arena van Verona. Kijk maar eens of Traviata, Trovatore of Turandot je aanspreekt.

Niet in de zomer in Verona?

Niet getreurd! Ook in de wintermaanden kan je genieten van de prachtige opera’s, alleen dan niet in het open amfitheater maar in L’Accademia Filarmonica.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

San Benedetto

Familie Bardolf, 19 september 2016

Leuk animatieteam!

Het is een mooie rustige camping direct aan het Gardameer. Met animatie voor de kinderen. Er is een speeltuin en een mooi zwembad met vele activiteiten. Er zijn leuke dorpjes en atracties bij de camping in de buurt, dus genoeg te doen vind ik

Stadje Peschiera is erg leuk. Het Gardameer en de attractieparken.

Bezocht San Benedetto met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl