Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Paardrijden in Parco Alto Garda Bresciano

Stap in het zadel!

Hoe kun je nou beter de blauwe wateren en groene heuvels rondom het Gardameer verkennen dan op een paard? Rondom het meer zijn er meer dan genoeg maneges te vinden waar je een relaxte rit kunt boeken. In principe hoef je voor een rustig ritje geen ervaring te hebben, de paarden lopen hun rondje wel en het enige wat jou dan rest is genieten! Wel is het handig om geschikte kleding mee te nemen, denk hierbij aan een lange broek en schoenen met een kleine hak (dus geen sneakers of slippers). De rest van de benodigdheden hebben ze bij de manege.

De bergen in

Vooral de westkust van het Gardameer heeft prachtige routes in het bergachtige gebied. Je vind er bijvoorbeeld het natuurpark ‘Alto Garda Bresciano’ welke met zijn goed aangegeven netwerk van bergweggetjes en onverharde paden perfect is voor een verkenningstocht te paard door de weiden en groene naaldbossen. Het park heeft unieke contrasten. Geniet van de wind in je haren en het adembenemende uitzicht!

Niet zo’n fan van paarden? Het natuurpark is ook de perfecte plek om lange wandelingen of fietstochten te maken. Wandel- en fietsroutes zijn te verkrijgen bij toeristenbureaus en bij het bezoekerscentrum van het park in Prabione.

Over het park

Het natuurpark loopt langs de kust van Salò naar Limone sul Garda en werd in 1989 opgericht om het milieu en landschap te beschermen en strekt zich uit over het grondgebied van wel 9 gemeenten rond het Gardameer. Het beslaat een gebied van 38.000 hectare en varieert van een hoogte van bijna 2000 meter boven de zeespiegel in de bergen tot bijna 65 meter boven de zeespiegel in de buurt van het Gardameer. De oever van het meer zorgt voor een mediterraan klimaat en vegetatie, terwijl het binnenland van het landschap zich kenmerkt door bergachtig gebied met hoge pieken, diepe dalen en fascinerende flora en fauna.

Wil je deze prachtige natuurlijke omgeving verkennen? Stap in het zadel!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl