Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Paardrijden op de Monte Baldo

Als echt paardenmeisje grijp ik ook op vakantie elke kans aan om op een paard te kunnen stappen. Op de rug van een paard kun je de mooiste plekjes bereiken en daardoor heb je het allermooiste uitzicht. Ook paardrijden op de Monte Baldo? Sit back, relax en geniet!

Zoals ik al in mijn eerdere blog heb aangegeven is het handig om geschikte kleding mee te nemen als je wilt gaan paardrijden. Denk hierbij aan een lange broek en schoenen met een kleine hak (dus geen sneakers of slippers). De rest van de benodigdheden hebben ze bij de manege. Houd er ook rekening mee dat het boven wel heel wat frisser is!

Over de Monte Baldo

De Monte Baldo is een bergketen die ligt tussen de oostoever van het Gardameer en de westoever van de Adige. De hoogste top (Pozzette) is 2218 meter hoog. Vanaf de Monte Baldo besef je pas dat je echt op vakantie bent bij het grootste meer van Italië: je kunt kilometers ver kijken en de omgeving zo dus erg goed zien. Het is één van de populairste bezienswaardigheden van het Gardameer en daardoor kan het soms druk zijn bij de kabelbaan bij Malcesine. Maar gelukkig heb je daar als je gaat paardrijden op de Monte Baldo geen last van! De Monte Baldo heeft prachtige routes om af te leggen te paard. De hellingen van de bergen bieden tot aan de oever een prachtig afwisselend uitzicht met weiden, bossen, cipressen, olijf- en wijngaarden en hier en daar een paar verdwaalde huisjes.

Rond het Gardameer vind je diverse maneges die zowel voor ervaren als onervaren ruiters begeleide ritten aanbieden. Bij de Monte Baldo vind je Maneggio La Suerte, in Ferrare di Monte Baldo.

Wil je ook op een bijzondere manier de omgeving van het Gardameer ontdekken? Doe het per paard!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl