Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vier Pasen aan het Gardameer!

Concerten, processies en grote chocolade eieren: Pasen is in Italië een belangrijk feest. Zoals de Italianen zeggen: Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi, oftewel kerstmis met je familie, Pasen met wie je maar wilt. Pasqua wordt beschouwd als de tweede belangrijkste vakantie in Italië na Kerstmis. Het begint al op goede vrijdag, waarbij beelden van Maria en Jezus door smalle straatjes worden gedragen onder begeleiding van wapperende olijftakken. Wat is er allemaal te doen? In dit blog lees je meer over Pasen aan het Gardameer!

Wist je dat vele Italianen op tweede paasdag, Pasquetta, naar het platteland gaan om er te picknicken of te barbecueën? Dit leidt ieder jaar weer tot een grote chaos op de wegen.

Pasen Gardameer

Culinaire specialiteiten

Even geen knapperige pizza’s en door mama gemaakte pasta’s. Lamsvlees verschijnt ongetwijfeld op tafel in Italië, net als de zoete cake La Colomba in de vorm van een duif. Of wat dacht je van een zoete Napolitaanse paastaart? Mhhh! Ook Italianen eten paaseieren, maar deze eieren doen zich net even iets anders voor dan de paaseieren die wij kennen. Heel groot, verpakt in kleurig papier én een persoonlijk cadeau in het ei: dát is een Italiaans paasei.

Wist je dat eieren als sinds het begin van de mensheid symbool staan voor het leven en de wedergeboorte? De oude Romeinen begroeven rood beschilderde eieren op het land waarmee ze hoopten vruchtbare grond en dus een goede oogst af te dwingen.

Pasen aan het Gardameer

  • Struin langs de oeverpromenade in Bardonoli over de markt met olijfolie, wijn en regionale specialiteiten. De markt vindt tijdens het paasweekend dagelijks plaats van 11:00 -19:00 uur.
  • Geniet van gratis spaghetti, polenta met worst en regionale wijn in de olijfgaarden bij Brenzone op paasmaandag.
  • Beleef de nabootsing van de Kruisweg in Brenzone. De processie start om 20:30 uur in de kerk van Castelletto di Brenzone. Gaat dor het historische centrum aan het Gardameer en trekt door de olijfgaarden de bergen in naar Biasa.
  • Verschillende kerkelijke- en klassieke muziekfestivals, zoals in Arco en Limone sul Garda.

Wist je dat vanaf goede vrijdag tot paaszondag in heel Italië de kerkklokken niet luiden? Dit is een symbool voor het lijden van Christus.

Hebben jullie al ooit Pasen in Italië gevierd?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl