Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ga naar San Giorgio Vacanze

Voor een heerlijke vakantie aan het Gardameer

Al van kleins af aan reis ik af naar het land van de pizza’s, pasta’s en het heerlijke mediterrane klimaat; ofwel Italië! Waarbij het Gardameer als groot favoriet wordt beschouwd. Zo ook tien jaar geleden, toen ik samen met mijn moeder, tante en nichtje een last minute vakantie naar deze prachtige plek had geboekt. De eerste week verbleven we in een residence en de tweede week verhuisden we naar … San Giorgio Vacanze!

San Giorgio Vacanze

Camping San Giorgio Vacanze is gelegen aan de westoever van het Gardameer. By far mijn favoriete bestemming aan het meer. De heuvels die overgaan tot grote bergpartijen, de mooie baaitjes en de gezellige dorpjes maken dit voor mij de ultieme vakantiebestemming. San Giorgio Vacanze is gelegen in het leuke plaatsje Manerba del Garda. Vanuit hier kun je vele uitstapjes maken. En dat deden we dan ook! Zo luierden we aan het strand van Baia Verde en Baia Del Vento. We bezochten de leuke markt in Salò en gingen uiteten in het bruisende Desenzano. Ver hoefden we niet te gaan, aangezien de omgeving voor genoeg vertier zorgde. Maar … de mogelijkheid is er wel! Zo kun je in Manerba een bootje huren en (zonder vaarbewijs) het meer op, een uitstapje maken naar de grotere steden als Verona en Venetië of het pretpark Gardaland bezoeken.

De camping

Hoewel het tien jaar geleden is, kan ik mij de camping nog goed herinneren. Op weg er naartoe had ik het idee dat we verkeerd reden, omdat de camping vrij afgelegen ligt. Eenmaal daar word je ontvangen in het witte receptiegebouw en via een slagboom rijd je het terrein op. Op de camping is er plaats voor een eigen tent of caravan, maar je kunt er ook een accommodatie huren. Zelf verbleven wij in een van de knusse witte huisjes die de camping rijk is.

Op de camping zijn genoeg faciliteiten. Zo is er een mooi zwembad met een apart kinderbad en een fijne ligweide. En terwijl je lekker geniet heb je een prachtig uitzicht op het meer. Voor een nóg mooier uitzicht moet je naar het restaurant, vanaf hier heb je namelijk een panoramisch uitzicht! Daarnaast kun je ook gewoon lekker aan het meer zelf liggen. Via een hek vanaf de camping heb je toegang tot het strand. Verder vind je er een speeltuin voor de kinderen, een kleine supermarkt, sanitaire voorzieningen en zijn er veel sport- en ontspanningsfaciliteiten. Van biljarten tot aan tafeltennis en van video- en computerspelletjes tot aan voetbal; het is er allemaal!

San Giorgio Vacanze

Een vakantie op camping San Giorgio Vacanze kan ik dan ook iedereen aanraden. Hoewel ik er zelf maar een weekje ben geweest, kan ik mij voorstellen dat het heerlijk is om hier tijdens je zomervakantie een aantal weken te vertoeven!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl