Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stad uitgelicht: Lazise

Aan de zuidoost kant van het Gardameer ligt een grote regio, Lazise. Direct aan het Gardameer ligt daar het kleine, maar populaire plaatsje Pacengo di Lazise. Waarschijnlijk ben je bij het eerste aanzicht al direct verliefd op dit dorpje. De typerende haven met de terrasjes en de oude kerk hebben een middeleeuws karakter wat Pacengo di Lazise magisch maakt. De oude kerk, San Niccolo en de muur rondom de stad zijn de enige overblijfselen oud de oudheid.

Het is een heerlijk stadje om rond te struinen, te shoppen in de kleine winkeltjes in het centrum en een lekker hapje te eten in één van de restaurantjes. Een gemoedelijke sfeer, waarvan we kunnen garanderen, dat als je er één keer bent geweest, je absoluut een keertje terug wilt!

Lazise

Geschiedenis alom

De San Niccolo kerk en de stadsmuur is niet het enige in Lazise wat je terugbrengt naar vroegere tijden. Want waar Pacengo di Lazise nog meer bekend om staat, is haar prachtige tuinen die karaktereigenschappen hebben van de 18e en 19e eeuw. Prachtige tuinen waar je uren rond kunt wandelen en genieten van een kopje koffie met een gebakje. Waar kun je de tuinen vinden? In Villa Gemma Brenzoni, Balladora De Beni en Alberti.

Op stap in de omgeving!

Een paar keer een dagje uit tijdens je vakantie is natuurlijk niet te missen, maar wat is er allemaal te doen in de omgeving van Lazise?

Wijnroute

Pacengo di Lazise ligt aan de meest bekende wijnroute in de omgeving van het Gardameer: Strada del Vini Lago di Garda. Deze wijnroute in 60 kilometer lang en brengt je langs vele wijngaarden en wijnproeverijen. Deze wijnen worden veelal geserveerd in de restaurantjes en cafeetjes in de stad, zeker een aanrader om deze uit te proberen!

Grotten van Catullus

Op minder dan 10 kilometer afstand vind je, in de buurt van Sirmione, de Grotten van Catullus. Het zijn ruïnes van een oude Romeinse villa die direct aan de zee heeft gelegen. Een prachtige plek om de grotten te bezoeken, maar ook om lekker op het strand te wandelen of van een heerlijke picknick te genieten!

Lazise

Waterpark en pretpark

Op vakantie met kinderen? Op minder dan 5 kilometer van Lazise ligt het waterpark Caneva Aqua Paradise en ook Movieland ligt er dichtbij. Te gekke uitstapjes om met de kinderen te doen. Benieuwd naar wat het kost? Via deze link vind je meer informatie en kun je direct boeken.

Kortom; Pacengo di Lazise is een stadje die je zeker een keer bezocht moet hebben! Ben je er al een keer geweest en heb je tips voor onze lezers? Laat het in een reactie achter!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl