Stad uitgelicht: Limone sul Garda

Oude pittoreske huizen, smalle straatjes en steegjes en de typische limonaies (citroenboomgaarden) bepalen het beeld van het dorpje: Limone sul Garda. Een absolute aanrader voor een ieder die de westoever van het Gardameer bezoekt. 

In eerste instantie zou je denken dat ‘limone’ is afgeleid van het woord citroen. Niets is minder waar. Het dorp ontleent haar naam aan het Latijnse ‘limes’, wat ‘grens’ betekent. Limone sul Garda ligt namelijk op de grens van de provincies Brescia en Trentino.

Citroenen, citroenen, citroenen

Toch zijn citroenen als jarenlang een begrip in het dorp. Nog altijd wordt het dorp gedomineerd door de betonnen palen, die aan de rand van de citroenboomgaarden staan. Tussen deze palen werden in de winter doeken gespannen om de vruchten te beschermen. Hoewel de teelt tegenwoordig sterk is verminderd zijn er nog altijd een aantal kwekerijen te vinden. Sommige kun je zelfs bezoeken!

limone sul garda

Een bezoekje brengen aan een kwekerij

In en rondom Limone sul Garda vind je een aantal kwekerijen waar je – met name in de zomermaanden – een bezoekje aan kunt brengen. Een aanrader is La Limonaia del Castèl. Een prachtige eeuwenoude kwekerij waar vandaag de dag nog altijd citroenen en andere citrusvruchten als sinaasappelen en mandarijnen worden gekweekt. Tevens vind je hier een citroenmuseum, waar je alles te weten komt over deze bijzondere vrucht.

In de zomermaanden kun je de kwekerij zelfs ’s avonds bezoeken. Dan wordt namelijk ‘Limonaia sotto le Stelle’ georganiseerd, wat vertaald ‘citroenkwekerij onder de sterren’ betekent. Een bijna magische belevenis; de citroenkassen zijn prachtig verlicht, vaak is er sfeervolle muziek en in de verte zie je het meer en de duizenden lichtjes en sterren. Tip: informeer wel goed over de precieze data, aangezien dit per zomer kan verschillen!

limone sul garda

Souvenir

Bij de meeste kwekerijen kun je ook een leuk souvenir meenemen voor thuis. Van citroenlimonade tot aan een citroencider en van jam tot aan citrusolie. En natuurlijk niet te vergeten; Limoncello! Een heerlijke verfrissende citroenlikeur, die je absoluut eens geproefd moet hebben.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde campings

Garda - Gardameer.nl
6,7

Garda

Limone sul Garda, West

  • Direct aan Gardameer gelegen
  • Rustige, schaduwrijke camping
  • Privéstrand

Als je op zoek bent naar de ideale vakantiebestemming aan het Gardameer, dan kan camping Garda met haar privéstrand niet missen!

Pagina delen

Garda - Gardameer.nl
6,7

Garda

Limone sul Garda, West

  • Direct aan Gardameer gelegen
  • Rustige, schaduwrijke camping
  • Privéstrand

Als je op zoek bent naar de ideale vakantiebestemming aan het Gardameer, dan kan camping Garda met haar privéstrand niet missen!

10

Garda

Familie Lijesen, 15 maart 2017

Hele aardige mensen!

Hele aardige mensen, super mooi uitzicht, ligging top. Je kunt alles per voet of per boot doen.

Bezocht Garda met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl