• Volg Gardameer.nl

Een geliefde bestemming

Onze favoriete bestemmingen »

Bardolino

Tessa Irani - de Rouw

"Het historische stadje Bardolino is met meer dan 6500 inwoners een van de populairste plaatsen aan het Gardameer. Centraal gelegen aan de Riviera degli Olivi is het zeer geliefd bij toeristen."

Onze favoriete bestemmingen »

Bardolino

De stad van de wijn en olijfolie!

Het historische stadje Bardolino ligt centraal aan de Riviera degli Olivi. Dit stadje is zeer geliefd bij toeristen vanwege het oude centrum met vele winkeltjes, gezellige terrassen en restaurants. Daarnaast is de markt een echte trekpleister. Deze vindt iedere donderdag, tot 13.00 uur, plaats in de binnenstad. Lokale inwoners ontmoeten elkaar op het plein van de Piazza Matteotti en vooral ’s avonds is dit de plek om vanaf een terrasje het Italiaanse leven gade te slaan.

Struinen

De meeste winkels in het centrum blijven tot laat in de avond open. Na een heerlijke maaltijd is het aangenaam flaneren over de Passeggiata Lungolago, de boulevard langs het meer. Veel mensen zullen bij het horen van de plaatsnaam direct denken aan de beroemde wijn, die in deze omgeving geproduceerd wordt. Door het achterland van Bardolino voert een wijnroute, de Strada del Vino, langs meer dan 60 wijngaarden en wijnkelders.

Bardolino wijn

Er worden verschillende festiviteiten georganiseerd ter ere van de wijnen: in mei is er het feest van de Bardolino Chiaretto (een rosé-achtige wijn). In oktober wordt het feest van de Bardolino-druif gevierd en in november het feest van de Bardolino Novello. In het milde klimaat van het Gardameer groeien naast druiven ook veel olijven waar overheerlijke olijfolie van geproduceerd wordt. Om hier meer over te weten te komen kun je twee leuke musea bezoeken, het wijnmuseum en het olijfoliemuseum.

De verschillende campings en appartementen in de omgeving maken de plaats tot een geliefde vakantiebestemming voor het hele gezin. Je kunt heerlijk ontspannen aan het strand langs het Gardameer of gebruik maken van de vele sportieve faciliteiten, zoals mountainbiken, trekking, waterskiën, tennissen of minigolf.

Gardameer.nl