• Volg Gardameer.nl

De hoofdstad van het Gardameer

Onze favoriete bestemmingen »

Desenzano del Garda

Mette Bijeman

"Desenzano del Garda is het bruisende centrum van het Gardameer. Bezoek de wekelijkse markt of doe in de avond een drankje in één van de gezellige bars!"

Onze favoriete bestemmingen »

Desenzano del Garda

De hoofdstad van het Gardameer!

De populaire badplaats Desenzano del Garda bevindt zich aan de zuidkant van het Gardameer. Desenzano heeft veel keuze in accommodaties voor een plezierig vakantieverblijf: van pension tot luxe hotel en van appartement tot camping. Het wordt ook wel als de hoofdstad van het Gardameer beschouwd.

Goed bereikbaar

De transportverbindingen van en naar Desenzano zijn uitstekend. Het treinstation ligt aan de Milaan-Venetiëlijn, de Autostrada A4 Milaan-Venetië is vlakbij en alle veerboten van het Gardameer doen de haven aan.

Bruisend centrum aan het Gardameer

De resten uit de Romeinse tijd getuigen van een rijke historie van deze plaats, die door de Romeinen Decenzanus werd genoemd. In 1921 werden hier de restanten van een Romeinse villa uit de 4e eeuw ontdekt. Deze Villa Romana, met haar schitterende veelkleurige mozaïekvloeren, is nu een museum en zeker een bezoek waard.

Het centrum bevindt zich bij Piazza Malvezzi en de oude haven, waar vele gezellige terrasjes en restaurants te vinden zijn. De achterliggende winkelstraten zijn autovrij. Tussen 12.30 uur en 15.30 uur zijn de meeste winkels gesloten. Daar staat tegenover dat de openingstijden ’s avonds ruim zijn: in het hoogseizoen tot wel 22.00 uur. De laatste jaren heeft Desenzano zich meer en meer ontwikkeld tot het uitgaanscentrum van het Gardameer. ’s Avonds kunt u heerlijk flaneren op de boulevard langs het meer en wie van het nachtleven houdt kan de vele discotheken en clubs bezoeken.

Markt

Iedere dinsdagochtend wordt de boulevard in het centrum afgesloten voor het autoverkeer om plaats te maken voor de wekelijkse markt, die hier al vanaf de 15e eeuw plaatsvindt. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van handbeschilderd keramiek, lederwaren, kleding en lekkernijen, zoals verse salami’s. Vanuit de wijde omgeving komen bezoekers op dinsdag naar Desenzano op zoek naar leuke koopjes.

Gardameer.nl