• Volg Gardameer.nl

Mooie baai aan de oostkant

Onze favoriete bestemmingen »

Garda

"Garda is een mooie stad aan de oostkant van het Gardameer. Een bijzondere traditie is de roeisport Voga Veneta."

Onze favoriete bestemmingen »

Garda

Het plaatsje aan de voet van de Rocca!

De Punta di San Vigilio vormt het begin van de fraaie baai van Garda, het plaatsje aan de voet van de Rocca. Op de schilderachtige landtong van de Punta di San Vigilio heeft Agostino Brenzone in de 16e eeuw door de architect Michele Sanmicheli een villa laten bouwen. Je kunt deze villa niet bezichtigen omdat het privébezit is. Wel kun je door het mooi aangelegde park naar het haventje lopen, waar een klein barretje is. Het uitzicht over het meer vanaf dit punt is werkelijk prachtig.

Garda

De omgeving met begroeide heuvels, de schitterende boulevard en de overvloed aan accommodaties hebben Garda tot een geliefd toeristenoord gemaakt. In de omgeving zijn vele populaire campings en leuke appartementen, vakantiehuizen en hotels te vinden. In het gezellige, historische centrum staat het Palazzo del Capitano. Dit gebouw, uit de 14e-15e eeuw, werd bewoond door de Venetiaans bevelhebbers. Zij zorgden voor de veiligheid en moesten het smokkelen voorkomen.

Garda ligt tussen Bardolino en Torri del Benaco, op slechts 32 kilometer van Verona. Daardoor is het een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Ook het grote pretpark Gardaland en het waterpark Canevaworld liggen in de nabije omgeving van Garda.

Voga Veneta

In Garda worden van oudsher verschillende watersporten beoefend. Met name zeilen, maar ook het zogenaamde  “Voga Veneta”: een speciale roeitechniek, die in deze regio ontstaan is. In het hoogseizoen vindt voor deze sport het jaarlijkse toernooi “Lega Bisse del Garda” plaats: een reeks wedstrijden in diverse plaatsen aan het Gardameer waarbij de verschillende plaatsen het tegen elkaar opnemen in traditionele kledij.

Gardameer.nl